Subsidies
Fondsen
Beurzen

Subsidie voor het volgen van een opleiding of cursus

Subsidie voor het volgen van een opleiding of cursus door mensen die graag willen leren en zich willen ontwikkelen maar hier niet de financiële middelen voor hebben. De subsidie wordt rechtstreeks betaald aan de betreffende opleiding. Er kunnen met het fonds afspraken worden gemaakt over het ontvangen van subsidie voor de hele opleidingsduur, maar de subsidie wordt per jaar betaald. De subsidie bedraagt gemiddeld ca. € 1.100 euro per aanvraag. Je kunt de studiebeurs per e-mail aanvragen. Het fonds beoordeelt de aanvragen elk kwartaal en heeft als doelstelling om minimaal twee studiebeurzen per jaar te verstrekken.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 1.105
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het fonds verstrekt subsidie voor het volgen van een opleiding of training door mensen die graag willen leren en zich willen ontwikkelen maar hier niet de financiële middelen voor hebben.

Doelgroep

Personen die een opleiding willen volgen.

Werkgebied

Nederland.

Voorwaarden

De aanvraag dient betrekking te hebben op het volgen van een opleiding of training door mensen die graag willen leren en zich willen ontwikkelen maar hier niet de financiële middelen voor hebben.

Subsidie

De vergoeding die aangevraagd wordt, wordt in principe door het fonds betaald aan de opleidingsinstelling. Als dit niet mogelijk is, zal gekeken worden of en hoe de betaling tot stand kan komen.

Aanvragers kunnen een aanvraag doen voor een meerjarige studie, echter worden de kosten voor de studie of opleiding per jaar betaalbaar gesteld. Een meerjarige aanvraag kán als geheel worden gehonoreerd, waarbij wel na ieder studiejaar een afdoende voortgang aantoonbaar moet worden gemaakt. De aanvrager heeft zelf de verantwoordelijkheid om de het fonds de juiste gegevens voor de vervolgbetaling(en) tijdig te sturen.

Het kan ook zijn dat slechts een deel van de aangevraagde studiekosten door het bestuur van het fonds worden gehonoreerd. De aanvrager heeft twee weken de tijd om per email te reageren of dit geaccepteerd wordt of dat de aanvrager afziet van de gehele aanvraag.

Aanvragen

Per e-mail.

Meesturen

  • Motivatiebrief
  • Persoonlijke situatie
  • Gewenste opleiding
  • Benodigde financiële middelen

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Particulier Studenten
Onze aandacht gaat uit naar
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden