Subsidie voor huisartsen en bevorderen van de kwaliteit van de huisartsenzorg

Subsidies, Fondsen
Financieel ondersteunen van Rotterdamse huisartsen in achterstandswijken, het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsenzorg en het ondersteunen van projecten van anderen die gericht op het ondersteunen van huisartsen in achterstandswijken, bevorderen van de kwaliteit van de huisartsenzorg en gezondheidsbeïnvloeding van patiënten (cure en preventie).

Toepassing

Het ondersteunen van huisartsenpraktijken in achterstandswijken om de beschikbaarheid en de kwaliteit van huisartsenzorg te bevorderen.

Het fonds doet dit door huisartsen extra financiële ondersteuning te bieden, daar waar de reguliere tarieven niet voldoende zijn.

Bovendien ondersteunt het projecten van anderen die zich richten op het ondersteunen van huisartsenpraktijken in achterstandswijken om de beschikbaarheid en de kwaliteit van huisartsenzorg te bevorderen, het organisatorisch en functioneel ondersteunen van huisartsen, deskundigheidsbevordering en gezondheidsbeïnvloeding patiënten (cure en preventie).

Voorwaarden

  • De projecten moeten zich richten op een gevestigde huisarts, of beheerder van een huisartsenpraktijk in de Kring District Rotterdam
  • Minimaal 12,75% achterstandspatiënten van het totaal aantal patiënten in de praktijk is als verzekerde patiënt woonachtig is in de achterstandspostcodes (zie bijlagen.

Werkgebied

Kring District Rotterdam.
Zie de bijlage voor de postcodes met de achterstandsgebieden.

Aanvragen

Online aanmelden (zie links).