Subsidies
Fondsen

Subsidie voor individuele theaterauteurs die een nieuwe theatertekst willen schrijven

Subsidie voor individuele theaterauteurs die een nieuwe theatertekst willen schrijven. Bij deze subsidie staat het eigen initiatief van de theaterauteur centraal. Het subsidiebedrag zal gebaseerd worden op de lengte van de te schrijven tekst. Aanvullend wordt € 1.500 euro verstrekt voor een publieke presentatie met als doel het werk opgevoerd te krijgen. Je kunt de subsidie online aanvragen.

Jaarbudget:
€ 210.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor individuele theaterauteurs die een nieuwe theatertekst willen schrijven, niet zijnde een vertaling of bewerking.

Doel van deze ondersteuning is om de individuele theaterauteur de gelegenheid te geven tijd vrij te maken om in de (ontwikkeling van de) artistieke kwaliteit van zijn/haar werkpraktijk te investeren. 

Van de aanvrager wordt ook gevraagd om na te denken over uitvoeringsmogelijkheden. In dat kader is het een pre als een producent of podium is betrokken bij het traject. 

Doelgroep

Theaterauteur, incl. promovendi.

Werkgebied

Nederland

Voorwaarden

  • Je moet actief en geïntegreerd zijn in de professionele podiumkunsten in Nederland
  • Je moet ervaring hebben met het schrijven van literair werk
  • Je moet de tekst binnen twee jaar voltooien

Restricties

  • Een aanvrager die nog een kunstvakopleiding volgt, zowel op bachelor- als op masterniveau, kan geen aanvraag indienen.
  • De tekst mag nog niet in vergaande mate gereed zijn, laat staan al in de openbaarheid zijn gebracht.

Subsidie

De hoogte van de werkbijdrage zal mede gebaseerd worden op de  lengte van de te schrijven tekst. Hiervoor wordt aangesloten bij de richtlijnen van de Auteursbond voor theaterteksten.

De werkbijdrage wordt niet toegekend als dekking van specifieke kosten, maar is een bijdrage in het totaal aan activiteiten. Primair valt daaronder het honorarium voor de theaterauteur, maar ook kosten voor de eventuele begeleiding of een openbare lezing van de tekst kunnen met de werkbijdrage worden gefinancierd.

Aanvullend wordt een vaste bijdrage ter hoogte van € 1.500 verstrekt voor een publieke presentatie ten behoeve van het onder de aandacht brengen van het stuk bij producenten, gezelschappen, festival- of podiumprogrammeurs en publiek met als doel het werk opgevoerd te krijgen.

Aanvragen

Via 'Mijn Fonds', het online aanvraagportaal van het fonds (zie links).

Aanvragen worden in één jaarlijkse ronde behandeld.

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden