Subsidie voor innovatie ontwikkelingsprojecten met impact in Afrika

Subsidies,
Fondsen,
Financieringen en kredieten,
Achtergestelde leningen,
Borgen en garantiestellingen
Financiële ondersteuning van projecten die bijdragen aan duurzame verbetering van het leven van mensen in Afrika die zich in een sociaaleconomische achterstandsituatie bevinden. Projecten waar het fonds in wil investeren doen een beroep op het ondernemerschap en creativiteit van de lokale bevolking. Het fonds wil vooral innovatieve initiatieven te ondersteunen, waarbij de voorgestelde innovatie zich nog niet heeft bewezen en waardoor het voor de initiatiefnemer moeilijk is aan adequate financiering te komen. Belangrijk is dat het gaat om initiatieven die ook de potentie hebben op te schalen. Ook moet er zicht zijn op een duurzame financiële onafhankelijkheid. De sociale impact staat voorop. Het fonds verstrekt drie vormen van financiering: sociale leningen, donaties en gecombineerde financieringen (hybride financiering). Per jaar verstrekt het fonds ca. € 1.146.926.

Toepassing

Het fonds richt zich op het financieel ondersteunen van duurzame initiatieven, waarbij de sociale impact voorop staat. 

Hierbij is het fonds van mening dat je met een tijdelijke donatie niet blijvend het verschil kunt maken. Lokaal ondernemerschap én lokale borging is een drijfveer voor duurzame verbetering. Daarom zoekt het fonds altijd naar die vorm van investeren die een impuls geeft aan het lokale ondernemerschap. 

Het fonds wil vooral innovatieve initiatieven te ondersteunen, waarbij de voorgestelde innovatie zich nog niet heeft bewezen en waardoor het voor de initiatiefnemer moeilijk is aan adequate financiering te komen. Belangrijk is dat het gaat om initiatieven die ook de potentie hebben op te schalen. Ook moet er zicht zijn op een duurzame financiële onafhankelijkheid. 

Werkgebied

Afrika.

Voorwaarden

Zie onder toepassing.

Subsidie

Het fonds verstrekt drie vormen van financiering:

  • Sociale leningen
  • Donaties
  • Gecombineerde financieringen (hybride financiering).

Per jaar verstrekt het fonds ca. € 1.146.926.

Aanvragen

Het fonds heeft besloten om dit jaar geen call for proposal uit te sturen, en zelf een aantal organisaties te benaderen om samen te kijken naar (vervolg) projecten en -initiatieven die nu het hardst nodig zijn.

Let op
Heb je tussentijds vragen over de call for proposals, of wil je toch je project onder de aandacht brengen van het fonds, stuur dan een algemene email naar het fonds, zonder direct je aanvraag in te dien: info@achmeafoundation.nl

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand