Subsidies

Subsidie voor innovatieve projecten in rampenpreventie en paraatheid

De subsidie biedt een kans voor organisaties om innovatieve projecten te ontwikkelen die de capaciteit van de EU en haar lidstaten versterken om rampen te voorkomen, zich erop voor te bereiden en erop te reageren. De subsidie ondersteunt projecten die gericht zijn op kennisdeling, risicobeoordelingen, bewustwording van risico's, vroege waarschuwingssystemen, en het beheer van brandrisico's.

Rampen - Bosbrand
Jaarbudget:
€ 11.800.000
Per uitgifte
€ 0 - € 1.000.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De subsidie ondersteunt projecten binnen drie hoofdthema's:

  1. Preventie: gericht op het verminderen van risico's of het verzachten van de gevolgen van rampen voor mensen, het milieu, en eigendommen. Dit omvat projecten voor risicobeoordeling, bewustwording van risico's, vroege waarschuwing, en brandrisicobeheer.
  2. Paraatheid: verhoogt de algemene paraatheid van de UCPM en haar belanghebbenden door activiteiten die lopende en opkomende kwesties van systemisch belang aanpakken.
  3. Volledige oefeningen: verbetert de paraatheid en reactie op alle soorten rampen binnen de lidstaten door een testomgeving en leermogelijkheden te bieden voor alle actoren die betrokken zijn bij civiele beschermingsinterventies via grootschalige veldoefeningen.

Doelgroep

Juridische entiteiten (publiek of privaat) gevestigd in een van de in aanmerking komende landen, inclusief EU-lidstaten, UCPM-deelnemende staten, IPA-begunstigde landen, en Europese Nabuurschapspolitiek landen.

Werkgebied

EU-lidstaten, UCPM-deelnemende staten, IPA-begunstigde landen, en Europese Nabuurschapspolitiek landen.

Voorwaarden

  • Moet worden ingediend door een consortium van minstens drie entiteiten uit minimaal drie verschillende in aanmerking komende landen.
  • Het projectcoördinator moet een entiteit uit een UCPM Lid/deelnemende Staat zijn.
  • Online platforms die dupliceren met het UCPKN online platform zijn niet in aanmerking komend.
  • Volledige schaal oefeningen moeten worden aangevraagd via UCPM-2024-KAPP-EX en zijn daarom niet in aanmerking komend onder de preventie of paraatheid thema's.

Subsidie

Het geschatte beschikbare budget voor de oproep is EUR 11.800.000, verdeeld over de thema's als volgt:

  • Preventie: EUR 4.800.000
  • Paraatheid: EUR 3.000.000
  • Volledige schaal oefeningen: EUR 4.000.000

Bedrag per aanvraag

De financiering uit deze oproep kan tot 90% van een budgetvoorstel vormen en is gemaximeerd op EUR 1.000.000 per project, ongeacht de totale omvang van het budgetvoorstel.

Aanvragen

Aanvragen moeten elektronisch worden ingediend via het Elektronische Submissie Systeem van het Financierings- & Aanbestedingsportaal van de EU (zie links)

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Overheid Gemeente Bedrijf
Onze aandacht gaat uit naar
Innovatie en technologie
Maatschappij en samenleving
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Internationaal Europa
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden