Subsidies
Fondsen
Beurzen

Subsidie voor maatschappelijke en culturele projecten

Financiële ondersteuning van projecten die bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Het fonds verstrekt donaties aan projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Mens & Maatschappij. Ook verstrekt het fonds studiebeurzen aan maatschappelijk betrokken studenten. Er is jaarlijks ca. € 27 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Doe eerst een 'Quickscan' om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een donatie. Je kunt gedurende het hele jaar online een aanvraag indienen.

Jaarbudget:
€ 26.733.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het fonds wil bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving door projecten te ondersteunen met geld, kennis en netwerken. Het fonds beoogt daarbij de individuele ontwikkeling van mensen en hun betrokkenheid bij de samenleving te vergroten.
Trefwoorden hierbij zijn: 'Ontmoeten', 'Participeren', 'Bewustzijn' en 'Inspireren'.

Mens en Maatschappij
Projecten die zich richten op mensen die zonder extra steun niet of met grote moeite kunnen meedoen aan de samenleving. Soms staan fysieke, verstandelijke of psychische beperkingen in de weg. Soms zijn het levensomstandigheden of vooroordelen en onbegrip en dreigen mensen te worden uitgesloten. 

Kunst en cultuur
Ondersteuning van projecten op het gebied van 'cultureel erfgoed' en 'de kunsten'. Het kan gaan om podiumkunsten zoals muziek, theater, dans en zang. Het kan ook gaan om beeldende kunst, film, fotografie, vormgeving, architectuur en letteren. Ook ondersteunen ze projecten die een mix zijn van verschillende kunstvormen of waarin verschillende kunsten elkaar ontmoeten.

Beurzen
Het fonds heeft een beurs voor studie of onderzoek in het buitenland. De beurzen zijn er voor mbo, hbo en wo studenten. Het buitenlandplan mag nooit een onderdeel zijn van een Nederlandse studie. Deze beurs is voor alle studierichtingen. 

Werkgebied

Maatschappelijke en culturele projecten
Nederland
Beurzen
Internationaal

Voorwaarden

Er zijn algemene criteria die van toepassing zijn op alle toegekende donaties. Daarnaast gelden er specifieke beleidscriteria voor culturele of sociale initiatieven. 

Doe een 'Quickscan' op de website van het fonds om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een donatie (zie links).

Subsidiebudget

Er is jaarlijks ca. € 27 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Aanvragen

Via online aanvraagformulier (zie links).

Maatschappelijke en culturele projecten
Je kunt het hele jaar door een aanvraag indienen, maar wel uiterlijk vier maanden voor aanvang van het project.

Studiebeurzen
Er is één aanvraagronde per jaar en de deadline is ieder jaar 1 maart.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Studenten
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Maatschappij en samenleving
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Internationaal Europa
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!