Subsidies
Fondsen

Subsidie voor NGO's ter bestrijding van kinderhuwelijken wereldwijd

Subsidie voor het ontwerp en de primaire gegevensverzameling voor rigoureuze impactevaluaties (liefst gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek (RCT) ontwerp) om kindhuwelijken en schadelijke praktijken te verminderen. De subsidie is beschikbaar voor UNICEF-landenkantoren en is gericht op geografische hotspots en bepaalde programmacategorieën. Het doel van de regeling is om wetenschappelijk onderbouwde beslissingen te nemen om 'hoge winst', transformerende interventies te schalen om kindhuwelijken en schadelijke praktijken te verminderen in de 'Decade of Action', om de institutionele en wereldwijde bewijsbasis te versterken, en om de nationale capaciteit in impactevaluaties te versterken. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 30 april 2023 en moeten worden ingediend via e-mail.

Jaarbudget:
US$ 1.600.000
Per uitgifte
US$ 0 - US$ 400.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor het ontwerp en de primaire gegevensverzameling voor rigoureuze impactevaluaties (liefst gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek (RCT) ontwerp) om kindhuwelijken en schadelijke praktijken te verminderen.

Het doel van de regeling is om wetenschappelijk onderbouwde beslissingen te nemen om 'hoge winst', transformerende interventies te schalen om kindhuwelijken en schadelijke praktijken te verminderen in de 'Decade of Action', om de institutionele en wereldwijde bewijsbasis te versterken, en om de nationale capaciteit in impactevaluaties te versterken.

Doelgroep

De subsidie is beschikbaar voor UNICEF-landenkantoren die relevante programmatische prioriteiten hebben en voor programma's die in samenwerking met andere VN-agentschappen of nationale of internationale NGO's zijn gepland of geïmplementeerd.

Werkgebied

De regeling is gericht op geografische hotspots en bepaalde programmacategorieën, waaronder landen met een 'hoge last' (>50% prevalentie van kindhuwelijken), geografische hotspots en zeer kwetsbare populaties, en fragiele en humanitaire situaties.

Voorwaarden

  • De aanvraag moet een voorstel bevatten voor een rigoureuze impactevaluatie voor het geplande of lopende programma/interventie.
  • Het moet relevant zijn voor de 'hoge winst' programmagroepen en geografische prioriteiten zoals hierboven beschreven.
  • Er moet een schaalbaarheidsplan zijn voor toekomstige programma-uitbreidingen.
  • De IE moet worden uitgevoerd met behulp van rigoureuze causaliteitsanalyse door middel van een tegenfactueel ontwerp (bijvoorbeeld RCT of quasi-experimentele methoden).
  • De ethische normen moeten worden nageleefd.
  • Er moet senior management commitment en medefinanciering zijn voor de IE.

Restricties

  • Aanvragen die niet voldoen aan de bovengenoemde voorwaarden worden afgewezen.
  • Aanvragen die niet op tijd zijn ingediend, worden niet in behandeling genomen.
  • De subsidie kan alleen worden gebruikt voor het ontwerp en de primaire gegevensverzameling voor impactevaluaties.

Subsidie

Matching grants tot $400.000 worden verstrekt aan geselecteerde aanvragers voor het ontwerp en de primaire gegevensverzameling voor rigoureuze impactevaluaties. Het aantal gesubsidieerde projecten wordt beperkt tot maximaal vier.

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 30 april 2023 via e-mail: icfhelp@unicef.org

Meesturen
Het voorstel moet een voorstel bevatten voor een rigoureuze impactevaluatie voor het geplande of lopende programma/interventie. Het moet ook relevant zijn voor de 'hoge winst' programmagroepen en geografische prioriteiten zoals hierboven beschreven.

Het volledige proces van impact evaluatie van de selectie tot de implementatie moet voldoen aan de UNICEF Evaluation Policy 2018 en de UNICEF Evaluation quality assurance standards (GEROS).

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk
Maatschappij en samenleving
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden