Subsidies
Fondsen
Prijzen

Subsidie voor nieuwe projecten kunst en cultuur

Subsidie voor instellingen en projecten op het gebied van kunst en cultuur, die van betekenis zijn voor gemeenten en het gemeentelijk beleid. De subsidie kan aangevraagd door instellingen, organisaties en kunstenaars. Belangrijk is dat het project een aantoonbaar groot bereik heeft in een bepaalde regio, artistiek van hoge kwaliteit is en een onderscheidend en vernieuwend karakter heeft. De bedragen die het fonds ter beschikking stelt liggen globaal tussen € 1.000 euro en € 15.000 euro. Je kunt de subsidie aanvragen via een aanvraagformulier en dit vervolgens binnen de aanvraagperiode naar het fonds mailen.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 1.000 - € 15.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het BNG Cultuurfonds verleent in de eerste plaats subsidie voor reguliere projecten.

Daarnaast stimuleert het BNG Cultuurfonds jong talent met prijzen op het vlak van theater, literatuur, circus,  muziek en dans.

Ook is er een jaarlijkse prijs voor gemeenten op het gebied van cultureel erfgoed. 

Doelgroep

Instellingen, organisaties, kunstenaars en gemeenten.

Werkgebied

Nederland.

Voorwaarden

Regionale zichtbaarheid en betrokkenheid

 • Het project richt zich aantoonbaar op een groot bereik in een bepaalde regio (voor podiumkunsten: veel voorstellingen of een tournee).
 • Een project wordt bij voorkeur opgezet of uitgevoerd in samenwerking met lokale en regionale professionals, of in samenwerking met (externe) inhoudelijke professionals
 • Financiële betrokkenheid van één of meer gemeenten strekt tot aanbeveling. Dit geldt ook voor bijdragen vanuit stedelijke, regionale of provinciale instellingen of fondsen.

Kwaliteit

 • Projecten moeten artistiek van hoge kwaliteit zijn.

Onderscheidend en vernieuwend karakter

 • Een aanvraag is bij voorkeur nieuw, uniek, inhoudelijk bijzonder of experimenteel en kan voor andere partijen (instellingen of gemeenten) een voorbeeldstellend karakter hebben. Bij erfgoedprojecten: hoe wordt het verhaal overgebracht op de bezoekers; wat is de visie?

Restricties

 • Het fonds ondersteunt geen investeringen in materiële en/of personele kosten. Dus geen restauratiekosten, bouwsubsidies, kosten van inrichting en exploitatie, vaste personeelskosten, etc.
 • Het fonds draagt ook niet bij aan reprises
 • Het fonds is terughoudend bij het honoreren van aanvragen van instellingen die reeds overheidssubsidies ontvangen. Maak in dat geval concreet duidelijk wat de urgentie is en waarom je voor die bepaalde activiteit toch subsidie uit het fonds nodig hebt
 • Puur educatieve projecten steunt het fonds niet, maar eventueel wel projecten, tentoonstellingen en producties waar ook een educatief element in zit. Ook binnenschoolse activiteiten komen niet voor subsidie in aanmerking

Subsidie

De bedragen die het fonds ter beschikking stelt liggen globaal tussen € 1.000 euro en € 15.000 euro.

Aanvragen

Via een aanvraagformulier (zie bijlagen).
Je kunt het aanvraagformulier vervolgens naar het fonds mailen.

Meesturen

 • Uittreksel Kamer van Koophandel
 • Statuten
 • Gespecificeerde begroting en offertes
 • Duidelijk projectplan van max. 5 pagina's.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Gemeente Bedrijf Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden