Subsidie voor organisaties en personendie zich inzetten voor geestelijke gezondheid en welzijn in de wereld

Subsidies,
Fondsen
Subsidie voor organisaties en personen die zich inzetten voor de bevordering van geestelijke gezondheid en welzijn in de wereld. De subsidie is met name bedoeld om programma's te helpen ontwikkelen die gebaseerd zijn op de principes van vriendelijkheid en mededogen. Het verstrekkende fonds heeft een boeddhistische achtergrond, maar het project waarvoor je eventueel subsidie gaat aanvragen hoeft niet expliciet boeddhistisch te zijn. Wel moeten de boeddhistische waarden gedeeld worden, zoals het verlichten van. lijden en het versterken van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Subsidies worden over het algemeen toegekend in de orde van grootte van $5.000, en soms meer, afhankelijk van de omvang en de behoeften van het project. Je kunt de subsidie online aanvragen, gedurende de aanvraagperiode.

Toepassing

De subsidie heeft tot doel organisaties en personen te identificeren en te steunen die zich inzetten voor de bevordering van geestelijke gezondheid en welzijn in de wereld. De subsidies zijn bedoeld om programma's te helpen ontwikkelen die gebaseerd zijn op de principes van vriendelijkheid en mededogen. Hoewel projecten niet expliciet boeddhistisch hoeven te zijn, moeten ze waarden delen die lijden verlichten en zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid versterken.

Het fonds is met name op zoek naar subsidieaanvragen voor projecten die verband houden met depressie, angst, drugsmisbruik en verslaving, hulpverlening in gevangenissen, huiselijk geweld, zorg aan het einde van het leven of hospice, geestesziekten, geestelijke zorgverlening en pastorale begeleiding, en psychosociale educatie.

Het fonds verwelkomt disciplines en methoden die innovatieve en praktische benaderingen bieden voor het volledige scala van factoren die bijdragen aan basiswelzijn. Hierbij kan het gaan om traditionele geneeswijzen, psychotherapie en aanverwante medische behandelingen, maar ook om creatieve voorstellen waarbij gebruik wordt gemaakt van kunst, dans, theater, muziek, multimedia en op technologie gebaseerde oplossingen zoals gezondheidsapps.

Werkgebied

Internationaal.

Voorwaarden

 • Het project moet gericht zijn op de bevordering van geestelijke gezondheid en welzijn, of onderdelen hiervan
 • Hoewel projecten niet expliciet boeddhistisch hoeven te zijn, moeten ze waarden delen die lijden verlichten en zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid versterken

Restricties

Je aanvraag zal niet in aanmerking worden genomen indien:

 • Je subsidie aanvraagt voor een bouw- of constructieproject
 • Je aanvraag het budget en de reikwijdte van het project niet voldoende toelicht
 • Je aanvraag een filmproject betreft; op dit moment neemt het fonds geen voorstellen voor filmprojecten in behandeling

Subsidie

Subsidies worden over het algemeen toegekend in de orde van grootte van $5.000, en soms meer, afhankelijk van de omvang en de behoeften van het project.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker, gedurende de aanvraagperiode.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand