Subsidie voor projecten rondom moderne slavernij en kinderarbeid en het verbeteren van de toegang tot onderwijs in West Afrika

Subsidies, Fondsen
Subsidie voor activiteiten die gericht zijn op het creëren van bewustwording rondom moderne slavernij en kinderarbeid, cacaogemeenschappen in West Afrika versterken en overheden en bedrijven inspireren om een positieve verandering in de keten tot stand te brengen. Daarnaast richt het fonds zich op het verbeteren van de toegang tot en kwaliteit van onderwijs in West Afrika. Het is belangrijk dat je project effectief en innovatief is en dat resultaten vrij beschikbaar zijn. Het afgelopen jaar is er 787.000 euro uitgekeerd aan projecten. Je kunt de subsidie per e-mail aanvragen.

Toepassing

Subsidie voor projecten die een einde maken aan de slavernij en kinderarbeid in cacaoketen. Het kan hierbij gaan om projecten die zich richten op het vergroten van bewustzijn, maar ook om projecten gericht op het direct helpen van cacaoboeren bij het opbouwen en versterken van hun organisaties en gemeenschappen. Daarnaast richt het fonds zich op het verbeteren van de toegang tot en kwaliteit van onderwijs in West Afrika.

Voorwaarden

Je aanvraag dient betrekking te hebben op een van de drie pijlers van het verstrekkende fonds:

  • Het versterken van cacaogemeenschappen in West Afrika, waarbij de focus ligt op gemeenschappen waar Tony’s Chocolonely haar bonen koopt en/of gemeenschappen die de samenwerkingsprincipes van Tony’s implementeren
  • Het creëren van bewustwording omtrent moderne slavernij en kinderarbeid
  • Overheden en bedrijven inspireren om een positieve verandering in de keten tot stand te brengen.

Werkgebied

Voor activiteiten gericht op het versterken van cacaogemeenschappen in West Afrika ligt de focus op Ghana en Ivoorkust. Voor de overinge activiteiten is geen geografische restrictie.

Subsidie

Het afgelopen jaar is er 787.000 euro uitgekeerd aan projecten.

Aanvragen

Aanvragen per e-mail.
Geef duidelijk aan waarom je initiatief bij het verstrekkende fonds past.

Aanvraagtermijn
Het bestuur van het fonds komt zes keer per jaar bij elkaar om aanvragen te beoordelen. Het kan dus enige tijd duren voor je aanvragain behandeling genomen kan worden.