Subsidie voor slachtoffers van een oorlog

Subsidies, Fondsen
Financiële ondersteuning van slachtoffers van een oorlog. Vaak zijn dat mensen, die in beginsel hun leven in Nederland weer oppakken en hier hun toekomst tegemoet zien.

Toepassing

Het fonds verstrekt financiële hulp aan slachtoffers van een oorlog. Vaak zijn dat mensen, die in beginsel hun leven in Nederland weer oppakken en hier hun toekomst tegemoet zien. Ze zijn hier tijdelijk, of voor langere tijd. Ze moeten hun draai zien te vinden in een voor hen vreemde omgeving met een andere taal en cultuur.

Een kleine financiële bijdrage kan het dagelijks leven voor hen wat makkelijker maken. Het kan ook net dat steuntje in de rug bieden om een activiteiten te beginnen of vol te houden.

Onze samenleving herbergt gelukkig veel mensen , instellingen en regelingen die zich richten op een betere toekomst voor slachtoffers van oorlogshandelingen, vaak zijn dit vluchtelingen en asielzoekers. Toch blijven er altijd zaken liggen en kunnen verzoeken niet ingewilligd worden vanwege specifieke criteria. Stichting Wesselmann kan dan hulp bieden, juist in samenwerking met en in aanvulling op de betreffende instanties.

De aanvragen bestrijken een breed scala aan verzoeken, zoals:

  • Reiskosten voor juridische bijstand
  • Leges verblijfsdocumenten
  • Kosten medische hulp, onderwijs etc.
  • Cursuskosten om trauma's te verwerken
  • Sportbenodigdheden, die helpen om door middel van sport deel te nemen aan het leven in Nederland

Voorwaarden

In principe zijn de uitbetalingen eenmalig en verlangt het fonds een bewijs van de kosten, zoals ze zijn uitgegeven en afgesproken. 

Aanvragen

Schriftelijk.

Relevante links