Subsidie voor storytelling ter bevordering van een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst

Subsidies,
Fondsen
Subsidie voor documentaires, verhalen en impactcampagnes van over de hele wereld die ons dichter brengen bij een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst. Het wereldwijde fonds staat open voor alle media en steunt zowel productie- als impactcampagnes die klaar zijn om in de komende 12 maanden te worden gelanceerd. In deze eerste ronde zal het fonds zes tot acht rojecten steunen met subsidies tussen $ 20.000 en $ 100.000 per project. De subsidie kan worden aangevraagd door producenten, regisseurs, of impact producers van het project. Interessant is dat het fonds ook voorstellen in overweging nemen van voltooide creatieve non-fictie- en fictieprojecten die in 2021 een impactcampagne willen opstarten om een publiek te bereiken dat zich buitengesloten voelt bij het klimaatgesprek. De regelimh zal in het najaar opnieuw geopend worden.

Toepassing

Het doel van de fonds is het financiee; ondersteunen van transformatieve storytelling ter bevordering van een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst. 

Het fonds steunt verhalen en impactcampagnes van over de hele wereld die ons dichter brengen bij een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst. Het wereldwijde fonds staat open voor alle media en steunt zowel productie- als impactcampagnes die klaar zijn om in de komende 12 maanden te worden gelanceerd. 

Het kan hierbij gaan om lange non-fictie, korte films en episodische documentaires, maar ook om podcasts en AR/VR. Het fonds zal ook voorstellen in overweging nemen van voltooide creatieve non-fictie- en fictieprojecten die in 2021 een impactcampagne willen opstarten om een publiek te bereiken dat zich buitengesloten voelt bij het klimaatgesprek.

Elke begunstigde zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan een impact lab waar verhalenvertellers nauw zullen samenwerken met praktijkmensen, variërend van klimaatwetenschappers tot impactproducenten en bewegingsopbouwers, om ervoor te zorgen dat ze voortbouwen op bestaande expertise en pleitbezorgingsinspanningen om hun beoogde publiek te betrekken.

Doelgroep

De subsidie kan worden aangevraagd door producenten, regisseurs, of impact producers van het project. 

Hierbij kan het gaan om onderstaande projecten:

 • Creatieve non-fictie projecten, waaronder lange, korte en afleveringen van documentaires, evenals podcasts en AR/VR, op zoek naar financiering om de productie in 2021 te voltooien
 • Creatieve non-fictie en fictie projecten van elk medium op zoek naar een impact campagne in 2021

Voorwaarden

 • Zie ook boven
 • Het selectieproces wordt geleid door de beginselen van het fonds, waarbij voorrang gegeven zal worden aan projecten die inclusie en diversiteit in team en onderwerp toepassen
 • Alle projecten moeten een klimaatthema hebben en de intentie om een impactcampagne uit te voeren
 • Alle bursalen moeten virtuele Impact Lab bijwonen in de week van 17 mei, 2021

Werkgebied

Projecten uit de hele wereld. Dit kunnen lokale verhalen zijn ten dienste van lokale gemeenschappen, of projecten die geschikt zijn voor een wereldwijd publiek

Restricties

Onderstaande projecten komen niet voor subsidie in aanmerking:

 • Verhalen in de preproductiefase
 • Fictieverhalen die op zoek zijn naar financiering voor productie

Subsidie

In deze eerste ronde zal het fonds zes tot acht rojecten steunen met subsidies tussen $ 20.000 en $ 100.000 per project.

Aanvragen

Online, via de website van het fonds (zie links).

Let op: de regeling is nu gesloten, maar zal in het najaar weer opnieuw geopend worden

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

 • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
 • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
 • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
 • Handige dossiers helpen je op weg
 • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
 • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
 • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand