Subsidies
Fondsen

Subsidie voor verenigingen, stichtingen of netwerken voor en door mensen met een ziekte, beperking of psychische aandoening en hun naasten

Subsidie voor verenigingen, stichtingen of (informele) netwerken voor en door mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische aandoening en hun naasten. In deze ronde is er maximaal € 3.900.000 beschikbaar. Projecten moeten bijdragen aan het oplossen van een vraagstuk dat speelt bij de brede doelgroep/brede achterban van het project. De subsidie is ingedeeld in vier verschillende thema’s. Je dient aan te geven op welk van deze thema’s u een aanvraag indient: Onderwijs en Werk, Belangenbehartiging, Vrije tijd en Mobiliteit, of Zorg en Welzijn.

Jaarbudget:
€ 3.900.000
Per uitgifte
€ 0 - € 200.000
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten die een oplossing bieden voor een vraagstuk of knelpunt dat leeft onder een brede doelgroep/brede achterban, gericht op één van de vier gestelde thema’s:

 • Onderwijs en Werk
 • Belangenbehartiging
 • Vrije tijd en Mobiliteit
 • Zorg en Welzijn

Projecten moeten bijdragen aan het oplossen van een vraagstuk dat speelt bij de brede doelgroep/brede achterban van het project.

Doelgroep

Verenigingen, stichtingen of (informele) netwerken voor en door mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische aandoening en hun naasten. De aanvragende organisatie, stichting, vereniging of netwerk zet zich in zonder winstoogmerk.

Werkgebied

De regeling is in Nederland van toepassing.

Voorwaarden

 • Aanvragers moeten een beknopt projectidee indienen.
 • Projecten moeten bijdragen aan het oplossen van een vraagstuk dat speelt bij de brede doelgroep/brede achterban van het project.
 • De resultaten van het project moeten van toegevoegde waarde zijn voor een grote groep mensen en voor die groep beschikbaar komen.
 • Aanvragers moeten werken vanuit ervaringsdeskundigheid.
 • Het project moet actief samenwerken met partijen die nodig zijn om een stap voorwaarts te zetten en een verandering te realiseren voor de doelgroep.
 • Er kan slechts éénmaal per subsidieronde een subsidie worden aangevraagd.

Restricties

 • Er kan maximaal €200.000 worden aangevraagd.
 • Projecten mogen niet langer dan 18 maanden duren.

Subsidie

Maximaal € 200.000

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links)

Aanvragers moeten een beknopt projectidee indienen.
Na de beoordeling door de commissie, ontvangen de meest relevante projectideeën (met positief advies) een uitnodiging om een uitgewerkte aanvraag in te dienen.

Indientermijn

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden