Subsidie voor verhalen, storytelling en impact campagnes over klimaat en biodiversiteit

Subsidies, Fondsen
Subsidie voor aansprekende alle vormen van media, van storytelling- tot impactcampagnes van over de hele wereld die ons dichter bij een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst brengen. In deze subsidieronde is de verstrekker met name op zoek naar creatieve non-fictie projecten over het klimaat of biodiversiteit die met steun van het fonds de productie in 2022 kunnen afronden. Het kan gaan om non-fictie in lange vorm, korte of episodische docs, maar ook podcasts en AR/VR. De subsidies in deze ronde van het fonds variëren tussen $ 20.000 en $100.000. Je kunt de subsidie online aanvragen, gedurende de aanvraagperiode.

Toepassing

Subsidie voor aansprekende verhaal- en impactcampagnes van over de hele wereld die ons dichter bij een klimaatvriendelijke en biodiverse toekomst brengen.

De regeling staat open voor alle media van storytelling, met prioriteit voor zowel productie in een laat stadium als steun voor impactcampagnes. 

In deze ronde is de verstrekker op zoek naar creatieve non-fictie projecten die met steun van het fonds de productie in 2022 kunnen afronden. Het kan gaan om non-fictie in lange vorm, korte of episodische docs, maar ook podcasts en AR/VR.

Het Fonds zal ook voorstellen in overweging nemen van voltooide creatieve non-fictie- en fictieprojecten die in 2022 een impactcampagne willen uitproberen - om een publiek te betrekken dat normaal gesproken niet betrokken is bij het klimaatgesprek.

Projecten die voor ondersteuning in aanmerking komen

  • Projecten van zowel nieuwe als gevestigde kunstenaars
  • Creatieve non-fictie projecten, waaronder lange, korte en afleveringen van documentaires, podcasts en AR/VR, die op zoek zijn naar financiering om de productie in 2022 te voltooien
  • Creatieve non-fictie en fictie projecten van elk medium die een impact campagne willen testen in 2022

Werkgebied

Projecten van over de hele wereld - dit kunnen lokale verhalen zijn die lokale gemeenschappen dienen, of projecten die geschikt zijn voor een wereldwijd publiek.

Doelgroep

Het fonds ontvangt graag aanvragen van producenten, medeoprichters, makers, regisseurs of impact producers van het project.

Voorwaarden

  • Alle projecten moeten een klimaatthema hebben met de intentie om een impactcampagne te implementeren
  • Je hoeft geen impact expert te zijn, maar je staat open voor het idee
  • Als onderdeel van de subsidieverlening eist het fonds van alle begunstigden dat ze een Impact Lab bijwonen om in contact te komen met impactproducenten en klimaatexperts, om te helpen impactdistributiestrategieën te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat ze voortbouwen op bestaande expertise en advocacy-inspanningen om hun beoogde doelgroepen te betrekken

Restricties

Onderstaande projecten komen niet voor ondersteuning in aanmerking:

  • Verhalen op zoek naar ontwikkeling of in de preproductiefase
  • Fictie verhalen op zoek naar productiefinanciering

Subsidie

De subsidies in deze ronde van het fonds variëren tussen $20.000 en $100.000.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links).