Subsidies
Fondsen
Beurzen

Subsidie voor wereldwijde projecten gericht op het beschermen van apen en hun leefgebieden in het wild

Financiële ondersteuning voor projecten wereldwijd die actief bijdragen aan de bescherming van apen en hun leefgebieden in het wild. Hierbij ligt de nadruk op in situ soortbehoud. Het fonds ondersteunt met name relatief kleinschalige projecten met een hoge urgentie en impact, waarbij de focus ligt op duurzaamheid en welzijn van de primaten, natuur en lokale bevolking. Ook stelt het fonds studiebeurzen beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek of stages van studenten van universiteiten en hogescholen bij projecten van het fonds of voor korte expedities. Je kunt per e-mail contact opnemen met het fonds.

Jaarbudget:
€ 100.000
Per uitgifte
€ 1.000 - € 15.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het fonds ondersteunt wereldwijd natuurbehoudprojecten die de bescherming van wilde populaties primaten en hun leefgebied tot doel hebben.

Deze projecten omvatten bijvoorbeeld het initiëren of steunen van herintroducties, (natuur)educatie, onderzoek en/of de ontwikkeling van de lokale bevolking op het gebied van natuurbescherming en duurzaam omgaan met de natuur. De bescherming en het herstel van leefgebieden wordt op meerdere manieren gerealiseerd, onder andere door de fysieke aanwezigheid, het stichten van beschermde gebieden en het stimuleren van wethandhaving. 

Verder wil APCT jaarlijks één tot drie studiebeurzen beschikbaar stellen. Studenten zullen hierbij een wetenschappelijke vraag, die betrekking heeft op de bescherming van primaten, of de impact van projecten van APCT onderzoeken. Ook korte expedities, waarin een antwoord gezocht wordt op een dringende wetenschappelijke vraag, kunnen worden ondersteund, mits dit de aanzet tot eventuele natuurbeschermingsactiviteiten kan geven waar het APCT overweegt bij betrokken te worden. 

Doelgroep

 • Niet-commerciële rechtspersonen, zoals stichtingen en verenigingen
 • Studenten

Werkgebied

Gebieden waar apen in het wild leven.

Voorwaarden

Je aanvraag moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het project creëert een maximale impact op het welzijn en de bedreigde status van primatensoorten
 • Projecten moeten urgentie hebben waarbij direct handelen nodig is om verdere achteruitgang van de soort te voorkomen
 • De focus ligt op soorten die volgens de Rode Lijst van het IUCN een bedreigde status hebben
 • Het fonds ondersteunt bij voorkeur projecten voor primatensoorten (of nauwe verwanten) die in de diercollectie van Apenheul aanwezig zijn. Op deze manier kan Apenheul de projecten gebruiken in haar eigen educatie en PR om het publiek van Apenheul effectief te bereiken en te motiveren het fonds te steunen
 • Alle projecten moeten duurzaamheid als basis hebben
 • Projecten bevatten liefst een op de lokale bevolking gericht educatief aspect. Dit geldt vooral als het stimuleren van de economische ontwikkeling onderdeel uitmaakt van het te ondersteunen project
 • Het fonds richt zich veelal op de ondersteuning van relatief kleinschalige projecten en ook op minder charismatische of onbekende soorten, zodat haar vaak bescheiden bijdrage een verschil kan maken

Aanvragen

Het fonds zoekt zelf haar projecten en selecteert relevante projecten die passen bij de gezamenlijke missie en expertise van APCT en Stichting Apenheul.

Tegelijkertijd zegt het fonds open te staan voor het ondersteunen van nieuwe projecten en onderzoek door studenten, afhankelijk van het beschikbare subsidiebudget. 

Wat kun je in dit geval doen?

 • Stuur een korte mail met de hoofdpunten van je project, met de vraag of het zinvol is om een aanvraag in te dienen
  • Respecteer de tijd van de verstrekker, en zorg dat de mail kort is
  • Stuur geen bijlagen mee
  • Het enige doel is om je project kort onder de aandacht te brengen en te vragen of een aanvraag zin heeft
  • Stuur in dit geval geen reminder als je niks hoort

 

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Studenten
Onze aandacht gaat uit naar
Natuur, milieu en energie
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Azie Afrika Zuid-Amerika Noord-Amerika
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden