Subsidies
Fondsen
Beurzen
Prijzen

Subsidies, beurzen en prijzen voor cultuur, een van de grootste particuliere stimuleringsfondsen

Kwaliteit staat voorop. Originele en prikkelende muziekprojecten komen in aanmerking voor substantiële financiële steun vanaf de ontwikkeling van een idee tot aan de uitvoering op het podium. Per jaar is er zo'n €120.000 euro beschikbaar dat zal worden verdeeld over 1 tot 4 aanvragen. Aanvragen kunnen per mail worden ingediend. 

Dirigent subsidie
Jaarbudget:
€ 1.250.000
Per uitgifte
€ 0
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het Kersjes Fonds wil creativiteit in de sector ondersteunen op basis van kwaliteit, originaliteit, financiële haalbaarheid en urgentie en hier een wezenlijke bijdrage aan leveren. Het streven is om uitdagende, levensvatbare maar kwetsbare ideeën bij de bron te koesteren en de kans te geven om zich te ontwikkelen.

Doelgroep

Het Kersjes Fonds stimuleert musici, makers en organisatoren in de muzieksector (met name kamermuziekconcerten en/of kleinschalige muziek(theater)producties) om schijnbaar onmogelijke dromen waar te maken. Hierbij geniet jong talent bijzondere aandacht, maar is geen voorwaarde.

Voorwaarden

 • De honorering van musici volgens de fair practice code
 • Een gezonde organisatie
 • Een realistisch publiekbereik 

Restricties

Het Kersjes Fonds is er niet voor:

 • Structurele (exploitatie-)subsidie(s)
 • Compositieopdrachten
 • Subsidies aan andere fondsen
 • Instellingen of projecten met een strikt commerciële, politieke of religieuze doelstelling
 • Buitenlandse projecten
 • Projecten die reeds hebben plaatsgevonden of al in een ver gevorderd stadium zijn
 • Amateurgezelschappen
 • Instellingen die voldoende eigen middelen hebben
 • Grootschalige muziekproducties

Subsidie

De hoogte van de gevraagde financiële steun aan Het Kersjes Fonds is niet bepalend. Een project waarvoor bijvoorbeeld een bijdrage van € 50.000,– á € 100.000,– wenselijk en aanvaardbaar zou zijn, kan even verrassend zijn als een project waarvoor een bijdrage nodig is van slechts € 5.000,–. Het gaat primair om de inhoud en niet om het financiële belang.

Per jaar is er zo'n €120.000 euro beschikbaar.

Geselecteerde projecten die meerdere jaren beslaan kunnen ook aanspraak maken op meerjarige steun, met een maximum van drie jaar. 

Aanvragen

 • HKF kan het hele jaar worden benaderd over projecten die aan bovenstaande criteria voldoen. Beschrijf je project en je plannen in maximaal twee A-viertjes (‘pre-aanvraag’) en mail dit naar directie en administratie. De door het fonds geselecteerde aanvragers worden uitgenodigd om hun project te komen pitchen. Hierna wordt een definitieve keuze gemaakt. 
 • De pre-aanvragen bestaan uit twee pagina’s en kunnen per e-mail worden ingediend als één pdf. Stuur je e-mail naar: annette@hetkersjesfonds.nl (cc administratie@hetkersjesfonds.nl)

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Particulier
Onze aandacht gaat uit naar
Sport recreatie en evenementen
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden