Voorfinanciering van grootschalige culturele evenementen

Fondsen,
Financieringen en kredieten,
Borgen en garantiestellingen,
Private equity en Venture Capital
Voorfinanciering van grootschalige culturele publieksevenementen die veel publiek op de been brengen en bijdragen aan een rijke leefomgeving, een landelijke uitstraling hebben en een aantoonbare impuls geven aan de economische ontwikkeling. Een belangrijke voorwaarde van deze subsidie is dat de aanvrager aantoonbaar ervaring heeft met het organiseren van grote evenementen en in staat is een dekkende begroting met een verdienpotentieel te tonen.

Toepassing

Het financieel ondersteunen van grootschalige culturele publieksevenementen die veel publiek op de been brengen.

Podiumkunst- en museumblockbusters die bijdragen aan een rijke leefomgeving, een landelijke uitstraling hebben en een aantoonbare impuls geven aan de economische ontwikkeling van Friesland kunnen bij het fonds voorfinanciering aanvrage om kansrijke blockbusters in Friesland (mede)mogelijk te maken.

Werkgebied

Het culturele publieksevenement moet zich in Leeuwarden of elders in Friesland afspelen.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste selectiecriteria voor je op een rijtje gezet.

Artistiek belang en eigenheid
Het artistieke plan is origineel of heeft een specifieke, herkenbare signatuur. Er is sprake van een overtuigende visie op de doelgroep(en). Ook geeft het plan inzage in de artistieke ambitie en ontwikkeling van de aanvrager.

Belang voor Friesland
Het plan draagt bij aan de economische ontwikkeling van de provincie én weet mensen van (ver) buiten de provinciehoofdstad te bereiken. De organisatie verbindt zich inhoudelijk en/of praktisch met inwoners van en organisaties in de provincie.

Aansluiten op provinciale thema’s
Het plan sluit aan bij of anticipeert op de volgende langere termijn ontwikkelingen (thema’s) in de provincie: Leefbare Provincie (aantrekkelijke leefomgeving voor bewoners) en/of Groene Provincie (Friesland als circulaire, schone provincie).

Uitvoerbaarheid van het plan
Het plan is realistisch en uitvoerbaar wat betreft werkwijze, organisatie, begroting en publieksbereik. De organisatie heeft een gezonde bedrijfsvoering.

Financiële ondersteuning

Het voornaamste karakter van het fonds is om initiatiefnemers door middel van voorfinanciering financieel in de gelegenheid te stellen een grootschalig evenement te organiseren.

Omdat het fonds een revolverend karakter heeft en in principe geen risico draagt, draagt deze voorfinanciering het karakter van een lening. Deze dient binnen een vooraf vast te stellen periode na afloop van het evenement afgelost te zijn.

Het totaal geleende bedrag wordt verhoogd met 2% rente en een participatie-aandeel wanneer het evenement met een positief resultaat wordt afgesloten.

Dit participatie-aandeel kent een degressief karakter. Over de eerste 100.000 euro wordt 20% berekend. Over het meerdere verwacht het fonds 10%.

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links).
Het fonds neemt vervolgens binnen 14 dagen contact met je op.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand