Erwin van Lambaart: Minimale middelen kunnen tot maximale creaties leiden

Met het terugdringen van cultuursubsidies, wordt het cultureel ondernemerschap binnen de creatieve industrie gestimuleerd. Hiermee poogt de Nederlandse overheid een verhoogde marktwerking in de kunstensector te creëren. Cultureel ondernemen wordt echter hoofdzakelijk geassocieerd met economie, markten en commercie. En daar moeten velen in die wereld juist niets van hebben.

Erwin van Lambaart, in het verleden Chief Content Officer in de raad vanbestuur van Stage Entertainment, geeft zijn visie over de huidige ontwikkelingen in de culturele sector.

Wat verstaat u onder cultureel ondernemerschap?

‘Cultureel ondernemerschap betekent voor mij de perfecte balans weten te vinden tussen creativiteit, passie en artisticiteit aan de ene kant en zakelijk, gezond denken en handelen aan de andere kant.

Elke voorstelling, elk kunstobject en iedere creatie verdient een publiek en elke kunstenaar zal daar in deze tijden rekening mee moeten houden. Minimale middelen kunnen tot maximale creaties leiden. Maar subsidies zijn en blijven nodig om dit te stimuleren en te motiveren. Om onmogelijkheden toch mogelijk te maken.’

In zijn laatste functie als algemeen directeur van Stage Entertainment en Joop van den Ende the- aterproducties, was van Lambaart verantwoordelijk voor de totstandkoming en het beheer van producties, met het oog op de exploitatie ervan.

Het actief benaderen van de markt waarbij het publiek moet worden bereikt en overtuigt is hem dus niet vreemd.

 

 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!