Kunst, cultuur en media

Boost je muziekcarrière: subsidie voor live optreden en professionele opname

Muziekopname - Muziek

Ben jij een opkomende muzikant of maak je deel uit van een band in Nederland? Dan is er goed nieuws! Er is een unieke kans beschikbaar om een live concert op te nemen in de Studio 150 - Bethlehemkerk in Amsterdam, een voormalige kerk die is omgetoverd tot een ultramoderne muziekopnamefaciliteit. Naast de opname en uitzending ontvangt elke muzikant een vergoeding van €320 (exclusief BTW). Dit is een geweldige mogelijkheid om je talent op een bijzondere locatie te laten zien en je muziekcarrière een boost te geven. Zorg dat je de indientermijn niet mist! 

Wat biedt deze kans?

Deze subsidie ondersteunt de organisatie van live concertopnames speciaal voor opkomend talent in Nederland.

Deelnemende muzikanten en bands krijgen de kans om hun optreden niet alleen op te nemen, maar ook live uit te zenden. Dit zorgt voor extra zichtbaarheid en promotie van je werk. Naast de opname en uitzending ontvangt elke muzikant een vergoeding van €320 (exclusief BTW).

Ook interessant is dat je tot 30 gasten mag uitnodigen voor dit live evenement, met mogelijkheid tot uitbreiding in overleg.

Voor wie is deze regeling bedoeld?

Deze subsidie is gericht op muzikanten en bands die in Nederland gevestigd zijn. Het is een uitgelezen kans voor aanstormend talent om ervaring op te doen met professionele audiovisuele opnametechnieken en om een breed publiek te bereiken.

Hoe kun je aanvragen?

De aanvraagprocedure is helder en toegankelijk.

Muzikanten dienen een online aanvraagformulier in te vullen op de website van de verstrekker. Belangrijk is dat je naast het formulier ook relevante documenten en links naar je muziek toevoegt, zoals persfoto's en muziekopnamen.

Een inschrijving in het handelsregister (KvK-nummer) is vereist om de aanvraag compleet te maken.

Belangrijke data

Zorg dat je de indientermijn niet mist! Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 april 2024 tot en met 29 april 2024.

Het is belangrijk om te benadrukken dat aanvragen na de deadline niet meer geaccepteerd worden, dus wees er op tijd bij.

Grijp deze kans

Dit is een prachtige gelegenheid voor muzikanten en bands om in een unieke omgeving op te treden, professioneel materiaal op te nemen dat ze voor verdere promotie kunnen gebruiken, en bovendien een vergoeding te ontvangen.

Ben je geïnteresseerd? Begin dan nu met het voorbereiden van je aanvraag!

Gerelateerde fondsen en subsidies