Kunst, cultuur en media

Europese subsidie voor onafhankelijke audiovisuele producties

Camera - Documentaire - Filmen

De Europese Unie heeft een nieuwe subsidieoproep gelanceerd, specifiek gericht op het stimuleren van Europese samenwerking in de audiovisuele sector. Met een jaarbudget van € 6,5 miljoen biedt deze regeling onafhankelijke Europese audiovisuele productiebedrijven de kans om samen te werken aan de co-ontwikkeling van projecten die niet alleen creatief en innovatief zijn, maar ook een sterk internationaal publiekspotentieel hebben.

Innovatie door samenwerking

In een tijdperk waarin de grenzen van creativiteit en technologie voortdurend worden verlegd, erkent de Europese Unie het belang van ondersteuning van projecten die de Europese culturele waarden en creativiteit weerspiegelen.

De subsidie moedigt aan tot de ontwikkeling van speelfilms, animaties, creatieve documentaires, fictieprojecten voor televisie of digitale platformen, en interactieve projecten zoals VR, met een sterke focus op narratieve content.

Versterken van het Europese audiovisuele landschap

Door een financiële injectie van € 0 tot € 200.000 per project te bieden, streeft de regeling ernaar om de productie van hoogwaardige inhoud te stimuleren die de rijke diversiteit en creativiteit van Europa uitdraagt.

Projecten moeten worden ontwikkeld door ten minste twee Europese onafhankelijke productiebedrijven op basis van een co-ontwikkelingsovereenkomst. Dit bevordert niet alleen creatieve en financiële samenwerking, maar ook de ontwikkeling van strategieën voor marketing en distributie vanaf het begin.

Indientermijn

Je kunt de subsidie aanvragen van 7 december 2023 tot 6 maart 2024

Meer informatie en online aanvragen via het Funding & Tenders Portal

Gerelateerde fondsen en subsidies