Kunst, cultuur en media

Subsidie voor diversiteit en inclusiviteit in de Europese filmindustrie

Filmindustrie - Filmers - Diversteit

In een unieke samenwerking hebben 10 Europese publieke fondsen de handen ineengeslagen om een levendige, open en inclusieve filmindustrie te stimuleren. Dit doen ze niet alleen door het bieden van financiële steun maar ook door het faciliteren van netwerkvorming binnen de Europese filmwereld. Het initiatief is een onmisbare stap voorwaarts voor iedereen die streeft naar een filmcultuur die de rijkdom van onze samenleving weerspiegelt.

Wat biedt het initiatief?

Centraal in dit initiatief staat de overtuiging dat film een essentiële rol speelt in hoe we de wereld zien en begrijpen.

Door aanvullende financiering te bieden voor filmproducties die nog in de kinderschoenen staan, zet dit fonds zich in voor het creëren van een diverser en inclusiever beeld binnen de filmindustrie. Hierbij gaat het hierbij om lange speelfilms, zowel fictie als animatie, en documentaires die allen bijdragen aan dit doel.

Voor wie is dit fonds bedoeld?

Deze regeling is beschikbaar voor producenten uit de deelnemende landen, waaronder België, Finland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Zweden, en Canada.

Belangrijk is dat de aanvrager wettelijk vertegenwoordiger is van het productiebedrijf achter het filmproject.

Financiering en belangrijke data

Het fonds maakt het mogelijk om projecten te realiseren die een waardevolle bijdrage leveren aan een cultureel rijkere en inclusievere wereld.

De subsidie varieert van € 50.000 tot € 200.000, afhankelijk van het soort project.

Er zijn jaarlijks twee momenten waarop aanvragen ingediend kunnen worden, met de eerstvolgende deadline op 8 april 2024.

Meer informatie of direct online aanvragen

Gerelateerde fondsen en subsidies