Innovatie en technologie

Internationale subsidie biedt nieuwe kansen in de snelgroeiende wereld van kunstmatige intelligentie

Artificial intelligence - Kunstmatige intelligentie - Open AI - AI

Er is een interessante internationale subsidie geïntroduceerd die zich richt op het onderzoeken en ontwikkelen van coöperatieve kunstmatige intelligentie (AI). Dit initiatief komt op een cruciaal moment, gezien de razendsnelle ontwikkelingen in de AI-sector. De subsidie staat open voor aanvragers uit alle disciplines, niet alleen computerwetenschappen. Ook zijn er geen strikte vereisten wat betreft formele opleiding of affiliatie. De projecten kunnen wereldwijd worden uitgevoerd en moeten binnen twee jaar na de aanvraagdatum starten. Met een minimum subsidiebedrag van GBP 10.000 biedt dit programma toegankelijke financiële ondersteuning. Je kunt de subsidie online aanvragen.

AI: een wereld van mogelijkheden

De subsidie focust op projecten die de coöperatieve intelligentie van geavanceerde AI-systemen verbeteren, wat cruciaal is voor het oplossen van complexe, wereldwijde vraagstukken.

Denk hierbij aan projecten die zich richten op multi-agent/coöperatieproblemen, waarbij meerdere AI-agents of een combinatie van menselijke en AI-agents samenwerken.

Voor wie? Een brede doelgroep en toegankelijke voorwaarden

De subsidie staat open voor aanvragers uit alle disciplines, niet alleen computerwetenschappen. Ook zijn er geen strikte vereisten wat betreft formele opleiding of affiliatie.

De projecten kunnen wereldwijd worden uitgevoerd en moeten binnen twee jaar na de aanvraagdatum starten. Met een minimum subsidiebedrag van GBP 10.000 biedt dit programma toegankelijke financiële ondersteuning.

Toepassingsmogelijkheden: Van theorie naar praktijk

Voorbeelden van toepassingen zijn onderzoek naar AI-systemen die collectieve besluitvorming ondersteunen of technisch onderzoek om ernstige conflicten met AI-systemen te vermijden.

Deze projecten hebben het potentieel om een grote, positieve impact te hebben op de maatschappij.

Aanmeldingsprocedure en deadlines

Aanmeldingen worden elk kwartaal verwerkt, met deadlines op 14 januari, 17 maart, 28 juli en 13 oktober. Aanvragers kunnen hun voorstel indienen via een online platform, waar gedetailleerde instructies en sjablonen beschikbaar zijn.

Maak het verschil: dien nu je voorstel in

Heb jij een idee dat de toekomst van coöperatieve AI kan beïnvloeden? Dit is je kans om bij te dragen aan een belangrijk onderzoeksveld en financiering te verkrijgen voor je project.

Bezoek de regeling op Fondswervingonline en dien je voorstel online in. Grijp deze kans en wees deel van een beweging die de toekomst van AI vormgeeft!

Bekijk de volledige regeling en dien je voorstel in op: Subsidie voor Onderzoek naar Coöperatieve Kunstmatige Intelligentie.