Nieuw fonds om sportorganisaties de coronacrisis te helpen overleven

Organisaties in de sport maken door de coronacrisis een scherpe val van de inkomsten mee, terwijl de kosten in veel gevallen doorlopen. Via een nieuw opgezet fonds worden financiële middelen beschikbaar gesteld om organisaties in de sport te helpen deze crisis te overleven. De bedoeling is dat andere maatschappelijke organisaties mee zullen doen in het nieuw opgezette fonds.

Economische maatregelen ook toepasbaar maken voor sport

De Nederlandse sportbonden doen hun uiterste best om hun verenigingen bij te staan nu zij vanaf 15 maart hun deuren hebben moeten sluiten. De gevolgen voor hen en voor de andere sportaanbieders in Nederland zijn nu al groot.
Je ziet nu al dat de sportbonden de bij hun aangesloten sportverenigingen moeten bijstaan. Het nieuwe fonds wil de sportbonden daarbij helpen.

Ook wordt de overheid opgeroepen om nu ook snel de door het kabinet genomen uitzonderlijke economische maatregelen toepasbaar te maken op de sport. Doel van die maatregelen is om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Met gemeenten wordt gesproken over allerlei maatregelen die lokaal kunnen worden genomen zoals het opschorten van het innen van huur en belastingen. Het nieuwe fonds vormt een aanvulling op deze regelingen.

Meer informatie

Ga naar het fonds.