Kunst, cultuur en media

Nieuwe subsidie voor verbetering kwaliteit waddengebied

Vanaf 18 december kun je subsidie aanvragen voor projecten die de kwaliteit van het waddengebied verbeteren. Zowel bedrijven, belangenorganisaties als lokale overheden kunnen een beroep doen op de regeling. In totaal is er bijna € 9,5 miljoen euro subsidie beschikbaar. Per project kun je maximaal € 500.000,- subsidie aanvragen.

Over het fonds

Je kunt subsidie aanvragen voor projecten die de kwaliteit van het waddengebied verbeteren. 

De projecten die in aanmerking komen voor  de nieuwe regeling moeten betrekking hebben op één van de acht thema’s van het Waddenfonds. Die thema’s zijn Natuur, WCL (Werelderfgoed, cultuurhistorie en landschapsontwikkeling), Bodem, water, licht en geluid, duurzame recreatie en toerisme, verduurzaming energiehuishouding, duurzame waddenhavens, duurzame visserij en duurzame agrarische sector.

Er kan subsidie worden aangevraagd voor elk van de thema’s of bij voorkeur voor een combinatie van twee of meerdere thema’s. 

Subsidie

In totaal is er bijna € 9,5 miljoen euro subsidie beschikbaar.
Per project kun je maximaal € 500.000,- subsidie aanvragen.

Hoogste score wint

Alle  ingediende aanvragen die compleet en ontvankelijk zijn, worden door een commissie van deskundigen volgens een tendersysteem beoordeeld en gerangschikt op basis van een puntensysteem. De projecten met de hoogste scores worden voor subsidieverlening voorgedragen aan het dagelijks bestuur van het fonds. 

In 2018 volgt waarschijnlijk opnieuw een openstelling.

Meer informatie

Ga naar het fonds.