Maatschappij en samenleving

Privaat fonds richt zich dit jaar volledig op ondersteuning van getroffenen én bestrijding van COVID-19 pandemie

Relatief veel goedlopende bedrijven richten op een gegeven moment een foundation op, meestal gericht op het financieel ondersteunen van mensen in nood. Onderscheidend aan dit particuliere fonds is vooral dat het heeft aangegeven dit jaar alleen maar projecten te gaan ondersteunen die gericht zijn op de getroffenen door COVID-10 pandemie, of de gevolgen hiervan bestrijden. Hierbij kan het gaan om hulpgoederen en donaties aan ziekenhuizen, maar ook om bijvoorbeeld hulp aan organisaties en individuen die getroffen zijn door het virus. Hierbij kun je o.a. denken aan kinderen die de middelen voor thuisonderwijs ontberen, of initiatieven die de economie helpen te herstellen. De ondersteuning is overigens niet beperkt tot Nederland. Ook Roemenië, Singapore, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en zelfs de Amerikaanse staat New York vallen onder het werkgebed van dit particuliere fonds.

Subsidie voor organisaties en individuen die getroffen zijn, dan wel die de gevolgen bestrijden van, de COVID-19 pandemie

Het verstrekkende fonds richt zich in 2020 specifiek op het bieden van hulp aan organisaties en individuen die getroffen zijn, dan wel die de gevolgen bestrijden van, de COVID-19 pandemie.

Hierbij richt het fonds zich o.a. op:

  • Het toekennen van hulp ter bestrijding van de gevolgen van het virus
  • Je kunt hierbij o.a. denken aan hulpgoederen/donaties aan instellingen zoals het Rode Kruis, hulpgoederen/donaties aan ziekenhuizen, en/of ondersteuning van verplegend personeel
  • Het verlenen van hulp aan organisaties/individuen die getroffen zijn door het virus
  • Hierbij kun je o.a. denken aan kinderen die de middelen voor thuisonderwijs ontberen, of initiatieven die de economie helpen te herstellen
  • Het uitreiken van een prijs aan een organisatie of vrijwilliger die zich haar ziens bovenmatig heeft ingespannen voor de doelstelling van 2020

Werkgebied

De initiator van dit particuliere fonds is een zeer succesvol beursgenoteerd en internationaal bedrijf, actief in de financiële sector.

Het fonds zal zich in 2020 in principe richten op hulp in de landen waar de initiatiefnemer van het fonds vestigingen heeft:

  • Nederland
  • Roemenië
  • Singapore
  • Hong Kon
  • Verenigd Koninkrijk
  • Amerikaanse staat New York

Overigens kan het bestuur van het fonds, met inachtneming van het statutaire doel van het fonds, ten alle tijden besluiten een ander werkgebied aan te wijzen.

Aanvragen

Meer informatie of een subsidieaanvraag aanmaken.

Andere subsidies en fondsen gericht op Covid-19 / Corona

Natuurlijk zijn er subsidies en fondsen die zich richten op het bieden van hulp aan organisaties en individuen die getroffen zijn, dan wel die de gevolgen bestrijden van, de COVID-19 pandemie.
Onderstaand een lijstje.

Gerelateerde fondsen en subsidies