Maatschappij en samenleving

Stimuleringsprijs maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en de Nederlandse Voedingsmiddelen Industrie VAI reiken in 2003 voor het eerst een prijs uit om maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) te stimuleren. Zij nodigen het Nederlandse agrobedrijfsleven uit een 'grensverleggend' voorstel in te dienen.

Indienen voortstel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen - het bewust richten van de ondernemersactiviteiten op people, planet en profit - betekent continu afwegingen maken. Ambitieuze bedrijven en organisaties kunnen een voorstel indienen. Daarin moet aandacht worden geschonken aan de 'drie p's' people, profit en planet.

Ook de relatie met belanghebbenden, gebaseerd op transparantie en communicatie, verdient aandacht. Het plan sluit aantoonbaar aan bij de bedrijfsfilosofie van de inzender en gaat verder dan een idee, dat wil zeggen dat het recent uitgevoerd is of uitgevoerd wordt. Het voorstel mag zowel betrekking hebben op een project als op een heel bedrijf.

Jury

Een deskundige, onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Pieter Winsemius beoordeelt de inzendingen. De vijf beste inzendingen krijgen in elk geval een plaats in de publicatie 'Grensverleggend ondernemen' en in het blad 'Berichten Buitenland'.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 26 juni 2003 en wordt gekoppeld aan een conferentie over maatschappelijk verantwoord ondernemen in internationaal perspectief. Daarin geven praktijkmensen en deskundigen hun visie op grensverleggend ondernemen. Tijdens de prijsuitreiking mogen de genomineerden hun voorstel presenteren aan het publiek. Er worden twee winnaars aangewezen. Eén door de jury en één door het aanwezige publiek.

Aanmelding

Voorstellen kunnen via een aanmeldingsformulier worden ingediend. Dit dient vóór 10 februari 2003 in het bezit te zijn van het Ministerie van LNV; het uitgewerkte voorstel moet vóór 17 maart 2003 ingediend zijn.

Het aanmeldingsformulier kunt u indienen via de mail g.g.r.blom@ih.agro.nl of via de fax 070-3786123 t.a.v. mevrouw Blom, ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, directie Industrie & Handel. 

Meer informatie

Regelingen Maatschappelijk ondernemen