Bouw en monumentenzorg

Subsidie scholing bouw en infrastructuur provincie Gelderland

De provincie Gelderland steekt 400.000 euro in scholing van werknemers in de bouw en infra die door de recessie hun baan verliezen of dreigen te verliezen. De provincie doet dit in de vorm van onderwijsvouchers.

Voorwaarden

Voorwaarden om voor vouchers in aanmerking te komen zijn onder meer dat de werkgever in Gelderland is gevestigd, aangesloten is bij het sectorale Opleidingsfonds en dat het om aanvullende scholing gaat. Verder kent de vergoeding een maximum van 2000 euro per voucher.

Behoud van werk

Bouwend Nederland, FNV Bouw en CNV Hout en Bouw spreken hun waardering uit en hopen dat andere provincies dit voorbeeld volgen. Wanneer werkgevers, werknemers een steuntje in de rug willen geven met een cursus of een korte opleiding, dan neemt de provincie tot een maximum van 2.000 euro de scholingskosten voor haar rekening. Op deze manier helpt de provincie vakkrachten bij het behoud van werk. Door scholing ontstaat ruimte in de planning of wordt de overstap naar ander werk mogelijk. Ook individuele werknemers kunnen een aanvraag indienen.

Bouw Door, Leer Verder

Hoewel de economie enkele lichtpuntjes laat zien, is de verwachting dat ook in Gelderland de werkgelegenheid de komende tijd fors terugloopt. Goede scholing die mensen kwalificeert voor werk wordt daarom steeds belangrijker om de kansen op werk te vergroten. De onderwijsvouchers zijn additioneel op het landelijke project Bouw Door, Leer Verder van sociale partners in de bouwsector. Voor dat plan is 64 miljoen euro vrijgemaakt om mensen in de sector extra te scholen en de instroom van nieuwe leerlingen te garanderen.

Steunpunt

Het Steunpunt Werk en Opleiding Bouwnijverheid regio Oost voert de voucherregeling uit in opdracht van de provincie en sociale partners in de bouw. Zij beoordeelt aanvragen en zorgt dat de bedragen die bij de vouchers horen, worden uitbetaald. Het steunpunt is gevestigd in Zwolle en is te bereiken via telefoonnummer (038) 426 83 52.