Algemeen

Subsidiebudget voor de Projectstimuleringsregeling INTERREG IV B en INTERREG IV C in 2008 en 2009 -PSR

Het Ministerie van VROM stelt extra budget beschikbaar voor Nederlandse organisaties die zich opwerpen als initiatiefnemer/projecttrekker van een internationaal samenwerkingsproject in het kader van INTERREG IV-B en INTERREG IV-C. Als tegemoetkoming in de voorbereidingskosten kunnen publieke organisaties een eenmalige subsidie van maximaal 25.000 euro ontvangen.

Voorwaarden

De belangrijkste subsidie voorwaarden hiervoor zijn:

  • De aanvraag voor de projectstimulerlingsregeling moet zijn ingediend bij SenterNovem voordat het INTERREG-projectvoorstel is ingediend bij het internationale secretariaat.
  • Deze INTERREG-aanvraag moet door het internationale secretariaat ontvankelijk (‘eligible’) woren verklaard.
  • De tweede voorwaarde houdt in dat het project moet voldoen aan de belangrijkse INTERREG-criteria, zoals bestaan uit partijen uit verschillende landen van het programmagebied, thematisch passen binnen het betreffende programma en aan alle formaliteiten van de INTERREG-aanvraag voldoen.

Subsidiebudget

Voor 2008 is een extra budget beschikbaar van 300.000 euro specifiek voor INTERREG IV-B. Aanleiding hiervoor is dat veel projecten die voor de 2e call wilden indienen de PSR-subsidie aan wilden vragen nadat het eerder gepubliceerde plafond reeds was bereikt.

Voor 2009 is een budget beschikbaar van 400.000 euro voor INTERREG IV-B en 200.000 euro voor INTERREG IV-C.