Bouw en monumentenzorg

Super interessante subsidie voor kunstenaar en bijvoorbeeld modemerken

Voor kunstenaars, technologiebedrijven, voor productiebedrijven zoals o.a. modemerken en voor technologiebedrijven is nu wel een heel interessante internationale subsidie beschikbaar geopend. Met behulp van deze subsidie kun je als kunstenaar bijvoorbeeld helpen om de producten van bijvoorbeeld een modemerk opnieuw te ontwerpen met het oog op personalisering, of nieuwe producten en diensten te ontwerpen op basis van de kernkennis van het productiebedrijf. In samenwerking met een technologiebedrijf zal de productiefaciliteit vervolgens gedigitaliseerd worden om een reeks van nieuwe en gepersonaliseerde producten te vervaardigen. De subsidie kan worden aangevraagd door een samenwerking tussen één kunstenaar, één technologiebedrijf en één productiebedrijf. Interessant is dat je zelf niet op zoek hoeft naar samenwerkingspartners. Je kunt je individueel aanmelden, in de loop van de procedure zal de de verstrekker je helpen met het vinden van partners. De subsidie bedraagt overigens € 200.000. Van dit bedrag ontvangt de kunstenaar € 50.000, het technologiebedrijf ook € 50.000 en het productiebedrijf € 100.000. Je kunt je online aanmelden gedurende de aanvraagperiode.

Als kunstenaar samen met een technologiebedrijf en een productiebedrijf werken aan op maat gesneden en geïndividualiseerde producten en diensten 

Hoe uitdagend is dat!

Je kunt als kunstenaars, samen met een technologiebedrijf, met een productiebedrijf gaan samenwerken om meer op maat gesneden en geïndividualiseerde producten en nieuwe diensten rond deze producten te ontwerpen.

Je kunt dus als ontwerper bijvoorbeeld in samenwerking met het technologiebedrijf en bijvoorbeeld een modemerk werken aan nog beter op maat gesneden producten. Of bijvoorbeeld nieuwe diensten ontwerpen voor het modemerk: een abonnement op nieuwe mode om maar wat te noemen.

Samenwerkingsverband tussen één kunstenaar, één technologiebedrijf en één productiebedrijf

Je hoeft als kunstenaar of technologiebedrijf overigens niet persé samen te werken met een modemerk.

Uitgangspunt van deze subsidie is dat het gaat om een samenwerking van één kunstenaar, één technologiebedrijf en één productiebedrijf.

Het productiebedrijf moet bij voorkeur actief zijn in een van de onderstaande sectoren:

Hierbij gaat het o.a. om de onderstaande sectoren:

 • Kunststof en rubber
 • Meubelen en hout
 • Voeding en landbouw
 • Bouwnijverheid
 • Metaal en machines
 • Textiel en Leder

Je hoeft zelf geen partners te zoeken

Een nadeel bij veel subsidies die alleen kunnen worden aangevraagd door samenwerkinsgverbanden is het gedoe rondom het zoeken van samenwerkingspartners en de tijd en kosten die dit met z ch meebrengt.

Bij deze subsidie is dit gelukkig net het geval. Je kunt je individueel aanmelden als kunstenaar, technologiebedrijf of als productiebedrijf. Het matchmakingproces zal worden uitgevoerd via het online platform van de subsidieverstrekker.

Deze partijen kunnen de subsidie aanvragen

Wie kan de subsidie aanvragen

Kunstenaar
Je gaat als kunstenaar de producten van productiebedrijven in het MKB opnieuw te ontwerpen met het oog op personalisering rond de kernwaardepropositie van de producten, of nieuwe producten en diensten te ontwerpen.

Technologieleverancier
Je gaat de fabrikant ondersteunen bij hun digitale transformatieproces tot een wendbare productiefaciliteit, die niet alleen voldoet aan de huidige productie-eisen, maar hen tegelijkertijd in staat stelt een reeks nieuwe en gepersonaliseerde producten te vervaardigen.

Productiebedrijf
Als productiebedrijf ben je bereid je huidige producten en diensten te herontwerpen en je productiekosten te optimaliseren.

Zoveel subsidie kun je ontvangen

Per samenwerkingsverband van drie partijen is er 200.000 euro (totaal forfaitair bedrag) beschikbaar.

De verdeling van de subsidie is als volgt:

 • Productiebedrijf: 50.000 euro
 • Technologieleverancier: 100.000 euro
 • Kunstenaar: 50.000 euro

Aanmelden in twee stappen

De aanvraag bestaat uit meerdere stappen, waarbij we de eerste twee stappen hieronder staan weergegeven.

 • Stap 1
  Maak je interesse kenbaar maken via een "Expression of Interest" (zie links onder)
 • Stap 2
  Via het online platform van de subsidieverstrekker kunnen er vervolgens twee samenwerkingspartners aan je gekoppeld worden. Gezamenlijk ga je vervolgens de volledige aanvraag indienen

Meer informatie

Meer informatie of online aanmelden