Arbeid en werkgelegenheid

Superleuk idee: tijdens een festival subsidie ontvangen

Heb je een project gericht waardoor mensen kunnen meedoen aan een sociale of culturele activiteit, gericht op ontmoeten, participeren, bewustzijn of inspireren? Je kunt je subsidieaanvraag tot 14 maart a.s. indienen, waarna je zo snel mogelijk hoort of je tijdens een festival op 24 maart je aanvraag kunt bespreken met een adviseur van het fonds. Tijdens dit festival worden ook de initiatiefnemers bekend gemaakt die een donatie ontvangen.

We doen het zelf wel Festival

Zelf vinden we dit een verfrissende aanpak.

Tijdens het "We doen het zelf wel Festival", het festival voor actieve burgers,  gaat het fonds 'live' donaties van maximaal € 10.000,- toekennen.

De subsidie is beschikbaar voor maatschappelijke of culturele projecten waardoor andere mensen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit, deze mensen daardoor anderen kunnen ontmoeten, inspireren en zich verder kunnen ontwikkelen.

Snellere aanvraagperiode
Het grote voordeel van deze aanpak is dat de aanvraagperiode véél korter is. Normaal moet je jet projectvoorstel vier maanden voor aanvang van je project indienen, nu is dat maar een paar weken.  Bovendien heb je mogelijk de kans je project tijdens het festival met een adviseur van het fonds te bespreken, en hoor je aan het einde van de festivaldag wie van de initiatiefnemers een donatie ontvangen. 

Subsidiebedragen

Je kunt maximaal € 10.000 subsidie aanvragen.

Voorwaarden

Natuurlijk, je moet aan een aantal voorwaarden voldoen, maar deze zijn niet onoverkomelijk.

Zo moet je een private rechtspersoon zijn zoals een stichting of vereniging, mag geen religieus of politiek karakter hebben en raakvlakken hebben met de trefwoorden "ontmoeten", "participeren", "bewustzijn" en "inspireren".

Hoe moet je het verder aanpakken

Wanneer je een subsidieaanvraag wil indienen moet je nog net niet uit je luie stoel springen, maar enige haast is wel geboden. Je moet voor 14 maart een aanvraagformulier invullen en doormailen. 

Spannend, en dan?
Het fonds laat je vervolgens weten of je op 25 maart wordt uitgenodigd voor een gesprek met de adviseurs van het fonds. Aan het einde van de festivaldag maakt het fonds dan bekend wie van de initiatiefnemers een donatie ontvangen.

Meer informatie

Ga naar deze leuke subsidie.