Subsidies
Fondsen

Subsidie voor onderzoek naar het ontstaan, de preventie en de verbetering van de diagnostiek en behandeling van kanker, en infrastructurele investeringen

Financiële ondersteuning van organisaties en projecten gericht op onderzoek naar het ontstaan, de preventie en de verbetering van de diagnostiek en behandeling van kanker. Naast programmatische research kunnen subsidieaanvragen ook betrekking hebben op infrastructurele investeringen (bijv. apparatuur). De inhoudelijke kaders van onderzoek waar het fonds steun aan verleent zijn ruim. Het verstrekkende fonds werkt met vooraanmeldingen. Je kunt de subsidie aanvragen met behulp van het vooraanmeldingsformulier. 

Jaarbudget:
€ 2.428.729
Per uitgifte
€ 0 - € 7.500.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Financiering van onderzoek en projecten gericht op de ontwikkeling van betere therapieën voor de behandeling van kanker en selecteert kwalitatief sterke research projecten van internationaal niveau voor financiering.

Researchprojecten die voor ondersteuning door de het fonds in aanmerking komen, kunnen gericht zijn op het verbeteren van ons inzicht in achterliggende biologie van het ontstaan en de progressie van kanker, op de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden, of op de verbetering van de preventie en (vroeg)diagnostiek van kanker (herkenning en onderscheiden van verschillen tussen patiënten en binnen tumoren).

Aanvragen kunnen behalve programmatische research ook infrastructurele investeringen (bijv apparatuur) behelzen. 

De inhoudelijke kaders van onderzoek waar het fonds steun aan verleent zijn ruim; de kwaliteitscriteria, de originaliteit en mogelijkheid dat dit leidt tot echte doorbraken zijn bepalend.

Doelgroep

Onderzoekers en onderzoeksinstellingen op het gebied van kankeronderzoek.

Werkgebied

Met name Nederland en België.

Voorwaarden

  • Projecten moeten onderzoek betreffen op het gebied van het ontstaan, de preventie en de verbetering van de (vroeg)diagnostiek en behandeling van kanker.
  • Aanvragen moeten programmatische research of infrastructurele investeringen zijn
  • Aanvragen moeten de potentie hebben tot een echte doorbraak
  • Aanvragers en de instellingen waar ze werkzaam zijn dienen een bewezen reputatie en kritische massa te bezitten in het betreffende veld van kankeronderzoek

Subsidie

In het verleden zijn er subsidies verstrekt met bedragen tussen de € 375.000 en € 7,5 miljoen euro per project. 

Aanvragen

Via het vooraanmeldingsformulier (zie bijlagen).

Let op: Vanwege budgettaire beperkingen neemt het fonds tot nader order geen vooraanmeldingen in behandeling (juli 2023).

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Onderzoek en ontwikkeling
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Europa
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden