Subsidies
Fondsen

Subsidie voor mensenrechten en klimaat

Financieel ondersteunen van projecten op het gebied van mensenrechten en klimaat. Het fonds wil een actieve bijdragen leveren aan projecten die een focus hebben op de vrijheid en gelijkheid tussen mensen en het recht op vrije meningsuiting. Daarnaast ondersteunt het fonds projecten die oplossingen bieden in klimaatuitdagingen. Hierbij heeft het fonds bijzondere aandacht voor projecten die zich richten op circulaire economie. De subsidie bedraagt minimaal € 100.000 tot € 200.000 per project per jaar. Wanneer het fonds een financiële bijdrage levert zal dit voor een periode van drie tot vijf jaar zijn. Het fonds zal in de regel zelf potentiële begunstigden/projecten benaderen.

Jaarbudget:
Variabel
Per uitgifte
€ 100.000 - € 200.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Financieel ondersteunen van projecten op het gebied van met name mensenrechten en klimaat.

Mensenrechten
Hierbij heeft het fonds de focus op projecten gericht op vrijheid en gelijkheid tussen mensen. Vanuit de visie van het fonds kan gelijkheid alleen bestaan door verschillen te omarmen, zodat een evenwichtige samenleving ontstaat met kansen voor ontplooiing voor iedereen. 

Het fonds heeft om haar doelen te bereiken een belangrijke rol weggelegd voor het creëren van gelijke kansen en het aangaan van ontmoeting. 

Om elkaar te kunnen en willen begrijpen is juiste, respectvolle en volledige informatie met aandacht voor verschillende invalshoeken nodig. Ook investeert het fonds graag in projecten waarbij “anders zijn” positieve aandacht krijgt.

De Cirrus foundation ondersteunt met haar activiteiten het 10e sustainable development goal (ongelijkheid verminderen) en 16e sustainable development goal (peace, justice and strong institutions).

Klimaat
Binnen het thema klimaat wil het fonds met name projecten ondersteunen die oplossingen bieden in klimaatuitdagingen. 

Het fonds ziet de kracht van diversiteit als oplossing voor het realiseren van een schonere en meer duurzame wereld, waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende invalshoeken en belangen.
Het fonds schenkt bijzondere aandacht aan projecten die zich richten op circulaire economie. Het vergroten van bewustwording, voor het realiseren van een positief effect op het natuurlijk kapitaal, is hierbij een essentieel onderdeel.

Het fonds ondersteunt met haar activiteiten het 13e sustainable development goal (klimaatactie).

Doelgroep

Non-profit instellingen en niet-commerciële projecten.
Ook sociaal-maatschappelijke ondernemingen kunnen subsidie aanvragen. 

Werkgebied

Voor 2022-2025 is het doelgebied Nederland.

Voorwaarden

  • De aanvraag past bij de boven beschreven thema’s klimaat en mensenrechten
  • De organisatie bestaat al een aantal jaren en is bewezen succesvol
  • De organisatie heeft een duidelijke bestaande structuur; een omschreven beleid en heldere financiële begroting. Daarnaast ook een ervaren leiding, medewerker(s) en/of vrijwilligers
  • Het goede doel is op zoek naar een substantiële bijdrage om de volgende stap te kunnen maken in het bereiken van de beoogde doelen. Het fonds verstrekt minimaal € 100.000 tot € 200.000 ondersteuning per jaar
  • Het project heeft geen commerciële aard, maar kan wel sociale ondernemingen zijn
  • Het fonds neemt een aanvraag alleen in behandeling als deze (minimaal) aan de hierboven genoemde randvoorwaarden voldoet

Subsidie

Het fonds verstrekt minimaal € 100.000 tot € 200.000 per project per jaar.
Wanneer de foundation een financiële bijdrage levert zal dit voor een periode van drie tot vijf jaar zijn.

Aanvragen

Het fonds zoekt proactief naar goede doelen projecten. Het is niet mogelijk zelf een aanvraag in te sturen.

Het fonds zal in de regel zelf potentiële begunstigden/projecten benaderen. Ze nemen een aanvraag (na een aantal gesprekken) alleen in behandeling als deze (minimaal) aan de hierboven genoemde vier randvoorwaarden voldoet. Na het beoordelen van een eerste aanvraag zal er een aanvullend (reputatie) onderzoek plaatsvinden. 

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Maatschappij en samenleving
Natuur, milieu en energie
Onderwijs
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden