Subsidies
Fondsen

Subsidie gericht op jongeren met een lichte verstandelijke beperking of autisme

Subsidie gericht op jongeren met een lichte verstandelijke beperking (of een aandoening uit het autismespectrum) met psychische of gedragsproblemen. Vanuit het fonds kunnen projecten worden gefinancierd die bijdragen aan een inhoudelijke verbetering van de zorg voor deze jongeren. De voorkeur gaat uit naar projecten die aandacht besteden aan het cliënten- en familieperspectief en projecten die de vermaatschappelijking van zorg nastreven. De aanvragen lopen momenteel via een ander fonds, waarbij je je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief om te wachten op een "nieuwe call" voor projecten.

Jaarbudget:
€ 50.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Via het fonds kunnen projecten worden gefinancierd die bijdragen aan een inhoudelijke verbetering van de zorg voor deze jongeren. Dat betekent dus meer kennis ontwikkelen en betere verspreiding van deze kennis. Het gaat vooral om het geschikt maken van behandelmethoden voor deze doelgroep, de ontwikkeling van richtlijnen en zorgprogramma’s en het meten van de effectiviteit van de behandeling. Dergelijke projecten hebben meer kans op succes wanneer er wordt samengewerkt tussen de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijk gehandicapten zorg en de universiteiten en hogescholen.

Gelet op de oorspronkelijke doelstelling van het fonds gaat de voorkeur uit naar projecten die aandacht besteden aan het cliënten- en familieperspectief en projecten die de vermaatschappelijking van zorg nastreven.

Fonds op Naam 

Sinds 2007 is het Antonia Wilhelmina Fonds een Fonds op Naam binnen het Fonds Psychische Gezondheid (nu MIND). Het landelijke fonds beslist zelf of een aanvraag gehonoreerd wordt uit het eigen budget, uit dat van een Fonds op Naam, of uit een combinatie. Bij een eventuele aanvraag moet je dus voldoen aan de criteria van het landelijke fonds.

Doelgroep

Niet-commerciële rechtspersonen die zich richten op jongeren met een lichte verstandelijke beperking (of een aandoening uit het autismespectrum) met psychische of gedragsproblemen.

Voorwaarden

Je aanvraag moet passen bij de doelstellingen van het fonds.

Aanvragen

De aanvragen lopen momenteel via het FNO programma Geestkracht, zie links. Je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief om te wachten op een "nieuwe call" voor projecten.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!