Subsidie voor communicatie gericht op het bevorderen van een overgang naar een koolstofarme economie

Subsidies, Fondsen
Internationaal fonds, gevestigd in Scandinavië, gericht op het financieel ondersteunen van communicatieprojecten die de overgang naar een koolstofarme economie bevorderen. Het fonds kondigt traditioneel zes oproepen per jaar aan tot het indienen van aanvragen, in twee verschillende categorieën: grote en kleine subsidies. Bij deze oproep gaat het om een kleine subsidie tot € 10.000. Je kunt de aanvraag online indienen.

Toepassing

Het fonds ondersteunt projecten die een urgente, grootschalige transformatie naar een koolstofarme economie ondersteunen, met een focus op het veranderen van beleid en praktijken in publieke of private instellingen.

De prioriteiten van de stichting voor de periode 2019-2023 zijn

 • Aanmoedigen en ondersteunen van innovatie op het gebied van klimaatcommunicatie 
 • Het aantal stemmen en verhalen in klimaatadvies vergroten
 • Bijdragen aan de versterking van sociale en politieke bewegingen die zich openstellen voor radicale verandering
 • Concentreren op het ondersteunen van Europese voorstellen

Werkgebied

Internationaal. 

Voorwaarden

 • De aanvraag dient betrekking te hebben op bovenstaande activiteiten
 • De aanvraag dient binnen de strategische doelstelling van het fonds te vallen

Restricties

Onderstaande aanvragen worden niet in behandeling genomen.

 • Projecten met een puur lokale focus
 • Projecten die gericht zijn op de uitvoering van projecten op gemeenschapsniveau zoals bosbehoud, het planten van bomen, aanpassing aan de klimaatverandering, of die in de eerste plaats gericht zijn op het verspreiden van klimaatgerelateerde informatie onder het grote publiek

Subsidie

Het fonds kondigt traditioneel zes oproepen tot het indienen van aanvragen per jaar aan, in twee verschillende categorieën: grote en kleine subsidies.

In deze oproep tot het indienen van aanvragen is het mogelijk om kleinere subsidies tot 10.000 euro aan te vragen.

Vertalen uit het Noors
Houd er rekening mee dat het grootste deel van de website van UNIFOR in de Noorse taal is. Het is mogelijk om de Google Vertaalknop linksonder op de pagina van het fonds te gebruiken. Wees echter sceptisch over de nauwkeurigheid van de resulterende vertalingen. Als je de vertaalde tekst moeilijk te begrijpen vindt, neem dan contact op met de administratie van UNIFOR voor een uitleg.

Aanvragen

Online, via de website van het fonds.

Internationale aanvrager zonder Noorse identiteit?
Om toegang te krijgen tot UNIFOR's aanvraagportaal zonder Noorse ID, moet je een gebruikersprofiel aanvragen door contact op te nemen met de secretaris van het MFMC-bestuur.

Een gebruikersprofiel zal worden opgesteld als blijkt dat het project duidelijk binnen de MFMC-strategie valt en dus de aandacht van het bestuur verdient. Bij het contact met de secretaris van het MFMC-bestuur moet je de volgende informatie te verstrekken:

 • Naam van de organisatie
 • Volledige naam van de contactpersoon van de organisatie
 • Volledig postadres van de organisatie
 • Telefoonnummer van de contactpersoon
 • E-mailadres van de contactpersoon
 • Een korte beschrijving van de geplande aanvraag, bijvoorbeeld de pitch of korte beschrijving die in het aanvraagformulier moet worden ingediend, waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe het project binnen de strategische doelstellingen van MFMC valt
 • Documentatie dat je een organisatie vertegenwoordigt, in de vorm van een officieel gecertificeerd registratiebewijs (bijv. fiscale registratie) van je organisatie moet als bijlage bij je aanvraag worden gevoegd.

De secretaris van het MFMC-bestuur, de heer Tore Brænd, kan worden gecontacteerd via tore.braend@minor-foundation.no. Houd er rekening mee dat het verwerken van een verzoek om een gebruikersprofiel enkele dagen kan duren en dat het contact daarom ruim voor de deadline van de betreffende oproep moet worden opgenomen.