Subsidies
Fondsen

Subsidie voor culturele en maatschappelijke projecten

Deze subsidie biedt financiële steun aan activiteiten die bijdragen aan het algemeen maatschappelijk belang, zowel in Nederland als internationaal. De focus ligt op projecten die verband houden met cultuur, cultuurhistorie en de financiële en economische sector. De regeling is bijzonder interessant voor organisaties die projecten uitvoeren in Amsterdam en omgeving. De stichting richt zich voornamelijk op het ondersteunen van culturele initiatieven en sociaal-maatschappelijke doelen.

Jaarbudget:
€ 25.541
Per uitgifte
€ 2.500 - € 5.000
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

De Nachenius Tjeenk Stichting verleent financiële steun aan activiteiten op algemeen maatschappelijk gebied. Dit kan zowel binnen Nederland als in internationaal verband zijn. De stichting ondersteunt voornamelijk projecten die bijdragen aan cultuur en cultuurhistorie, maar richt zich ook op de financiële en economische sector.

Voorbeelden ondersteunde projecten
Specifieke projecten die in het verleden zijn ondersteund, zijn onder andere:

 • Het Rembrandt Huis: Een tijdelijke tentoonstelling bij de heropening van het museum met een unieke collectie van 74 tekeningen, waaronder zeven van Rembrandt zelf. De stichting droeg bij met een bedrag van EUR 3.000.
 • Stichting Grachten Festival: Dit muzikale festival, waar jonge, talentvolle musici optreden, werd ondersteund met een bijdrage van EUR 3.000. Het festival maakt concerten toegankelijk voor een breed publiek en spreidt zich uit over verschillende wijken en buurten van Amsterdam.
 • Stichting Tekenen voor Kinderen: Deze stichting organiseert tekensessies voor ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen. De stichting kreeg een bijdrage van EUR 2.500.

Daarnaast beheren ze fondsen op naam zoals het Fonds op Naam Blomhert-Waetjen, dat EUR 11.900 uitbetaalde aan culturele doelen, en het Fonds op Naam Siza, dat EUR 6.000 uitbetaalde aan sociaal-maatschappelijke doelen.

Doelgroep

Organisaties die activiteiten uitvoeren die bijdragen aan het algemeen maatschappelijk belang, met een focus op cultuur, cultuurhistorie en de financiële en economische sector. Dit kan zowel binnen Nederland als internationaal zijn, maar er is een sterke nadruk op projecten in Amsterdam en omgeving.

Werkgebied

Nederland, met een specifieke focus op Amsterdam en omgeving, en internationaal.

Voorwaarden

De aanvragen moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Het project moet bijdragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • De focus ligt op cultuur, cultuurhistorie, financiële en economische sectoren, en sociaal-maatschappelijke doelen.
 • Projecten moeten een duidelijke en meetbare impact hebben.

Restricties

 • Er zijn geen specifieke restricties vermeld in de broninformatie.

Aanvragen

Per e-mail (zie contactgegevens).

Meesturen

 • Een actueel verslag van de uitgeoefende activiteit of activiteiten
 • Overzicht van de voorgenomen bestedingen, met een toelichting

Let op
Het bestuur vergadert twee maal per jaar, het kan dus enige tijd duren voordat de aanvraag in behandeling genomen kan worden.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg via onze uitgebreide kennisbank, ons unieke stappenplan en een on demand webinar.

Vertel me meer
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Kunst, cultuur en media
Maatschappij en samenleving
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
 • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
 • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
 • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!