Subsidie voor onderzoek naar het ontstaan, de preventie en de verbetering van de diagnostiek en behandeling van kanker, en infrastructurele investeringen

Subsidies,
Fondsen
Financiële ondersteuning van organisaties en projecten gericht op onderzoek naar het ontstaan, de preventie en de verbetering van de diagnostiek en behandeling van kanker. Naast programmatische research kunnen subsidieaanvragen ook betrekking hebben op infrastructurele investeringen (bijv apparatuur). De inhoudelijke kaders van onderzoek waar het fonds steun aan verleent zijn ruim. Het verstrekkende fonds werkt met vooraanmeldingen. Op basis van de laatst bekende gegevens is er per jaar € 5.422.936 beschikbaar. Je kunt het beste eerst contact opnemen met het fonds.

Toepassing

Financiering van onderzoek en projecten gericht op de ontwikkeling van betere therapieën voor de behandeling van kanker en selecteert kwalitatief sterke research projecten van internationaal niveau voor financiering.

Researchprojecten die voor ondersteuning door de het fonds in aanmerking komen, kunnen gericht zijn op het verbeteren van ons inzicht in achterliggende biologie van het ontstaan en de progressie van kanker, op de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden, of op de verbetering van de preventie en (vroeg)diagnostiek van kanker (herkenning en onderscheiden van verschillen tussen patiënten en binnen tumoren).

Aanvragen kunnen behalve programmatische research ook infrastructurele investeringen (bijv apparatuur) behelzen. 

De inhoudelijke kaders van onderzoek waar het fonds steun aan verleent zijn ruim; de kwaliteitscriteria, de originaliteit en mogelijkheid dat dit leidt tot echte doorbraken zijn bepalend.

Voorwaarden

Aanvragende onderzoekers en de instellingen waar zij werkzaam zijn dienen een bewezen reputatie en kritische massa te bezitten in het betreffende veld van kankeronderzoek.

Subsidie

Op basis van de laatst bekende gegevens is er per jaar € 5.422.936 beschikbaar. Dit kan echter peer jaar verschillen.

Aanvragen

Zie contactgegevens.

Vooraanmeldig
Het fonds werkt met vooraanmeldingen. Je kunt het beste eerst contact opnemen met het fonds.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand