Subsidies
Fondsen

Subsidie voor organisaties gericht op mensen, dieren, natuur en cultuur

Financieel ondersteunen van algemeen nut beogende instellingen gericht op mens, dier, natuur, cultuur (waaronder (natuur)monumenten) en wetenschap, zowel in Nederland als in het buitenland. Hierbij is het fonds met name op zoek naar projecten van organisaties van kleinere omvang waarmee met de bijdragen een vliegwieleffect tot stand gebracht kan worden. Bekijk eerst de toelichting onder het kopje aanvragen, voordat je een aanvraag doet.

Jaarbudget:
€ 63.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Het verstrekken van subsidie aan algemeen nut beogende instellingen, zowel in Nederland als in het buitenland.
Bij voorkeur gaat het hierbij om organisaties van kleinere omvang, die tot doel hebben het geven van steun aan de mens, het dier, de natuur, aan cultuur (waaronder (natuur)monumenten) en wetenschap.

Voorkeur

Het fonds verstrekt bij voorkeur herkenbare bijdragen aan doelen met een specifiek karakter, waarmee ‘het verschil wordt gemaakt’. Het fonds prefereert dit boven giften die in slechts als marginale bijdrage in een grotere geldstroom vallen.

Daarnaast zal getracht worden met de bijdragen een vliegwieleffect tot stand te brengen. De initiële investering, eventueel gespreid over een aantal jaren, wordt gebruikt om een mechanisme te creëren dat langere tijd effect sorteert. De voorkeur gaat uit naar projecten met korte lijnen en beperkte overhead kosten.

Doelgroep

Algemeen nut beogende instellingen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Werkgebied

Ten minste zestig procent (60%) van de subsidies worden verstrekt aan projecten in Nederland.

Voorwaarden

  • De aanvrager is een algemeen nut beogende instellingen, in Nederland of in het buitenland
  • De aanvrager of het project richt zich op de mens, het dier, de natuur, aan cultuur (waaronder (natuur)monumenten) en wetenschap

Aanvragen

Aanvragen die niet op uitnodiging van het bestuur van het fonds zijn binnengekomen kunnen ongemotiveerd worden afgewezen.

Het verdient dus aanbeveling bij dit fonds om eerst per e-mail contact te leggen en je project zeer beknopt voor te leggen voordat je een definitieve aanvraag doet. Wanneer het fonds aangeeft interesse te hebben kun je een volledige aanvraag doen.

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit Onderzoekers en onderzoekcentra
Onze aandacht gaat uit naar
Bouw en monumentenzorg
Kunst, cultuur en media
Maatschappij en samenleving
Natuur, milieu en energie
Onderzoek en ontwikkeling
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden