Subsidie voor projecten gericht op hulpbehoevende kinderen overal te wereld

Subsidies,
Fondsen
Financieel ondersteunen van organisaties en projecten gericht op kinderen overal ter wereld, die te lijden hebben onder de gevolgen van armoede, ziekte, natuurrampen, hongersnood, misbruik, burgerconflicten en oorlog. Het fonds richt zich o.a op programma's die zorgen voor gebouwen, water, sanitaire voorzieningen en andere belangrijke systemen voor kwetsbare mensen overal ter wereld. Het fonds ondersteunt ook projecten voor gezondheidszorg voor moeder en kind, en lokale gezondheidszorg voor mensen die in arme geografische gebieden wonen waar geen medische zorg beschikbaar is. Daarnaast is er steun voor weeskinderen en kwetsbare kinderen en richt het fonds zich op het verbeteren van de levenskwaliteit van kwetsbare groepen, zoals vluchtelingen, ontheemden en kinderen die wees zijn geworden als gevolg van rampen en conflicten tussen burgers. Per jaar is er ca. € 344.000 beschikbaar.

Toepassing

Subsidie voor projecten gericht op het redden van hulpbehoevende kinderen overal te wereld die in de steek zijn gelaten, gevaar lopen, worden uitgebuit, honger hebben, zijn zijn of leiden.
Daarnaast richt het fonds zich op het bewust maken van de sociale en economische problemen waarvoor achtergestelde kinderen worden geplaatst en het publiek te leren deze problemen te helpen bestrijden.

Het fonds richt zich hierbij o.a. op onderstaande activiteiten.

Gemeenschapsontwikkeling
Programma's die zorgen voor gebouwen, water, sanitaire voorzieningen en andere belangrijke systemen voor kwetsbare mensen overal ter wereld. Activiteiten richten zich op o.a. de bouw van scholen, medische klinieken, het aanleggen van drinkwaterbronnen voor afgelegen dorpen, het geven van voorlichting over hygiëne.

Gezondheid
Zowel onmiddellijke actie als actie op de lange termijn om te voorzien in de behoefte aan gezondheidszorg van weeskinderen, kwetsbare kinderen en families. Het fonds ondersteunt ook projecten voor gezondheidszorg voor moeder en kind, en lokale gezondheidszorg voor mensen die in arme geografische gebieden wonen waar geen medische zorg beschikbaar is.

Zorg voor weeskinderen
Steun aan weeskinderen en kwetsbare kinderen overal ter wereld. Van de continenten Azië en Afrika tot de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

Rampen
Het fonds richt zich in dit verband op het verbeteren van de levenskwaliteit van kwetsbare groepen, zoals vluchtelingen, ontheemden en kinderen die wees zijn geworden als gevolg van rampen en conflicten tussen burgers. Daarnaast wanneer er rampen zijn zendingen met levensmiddelen, water, onderdak, kleding en medische apparatuur en geneesmiddelen.

Werkgebied

Wereldwijd, waaronder Azië en Afrika en de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

Voorwaarden

De activiteiten dienen betrekking te hebben op bovenstaande activiteiten en werkgebieden.

Subsidie

Per jaar is er ca. € 344.000 beschikbaar.

Aanvragen

Zie contactgegevens.

 

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand