Subsidies
Fondsen

Subsidie voor zorg, onderwijs, cultuur en ontwikkelingslanden

Financiële ondersteuning aan projecten die gericht zijn op kwetsbare groepen in de samenleving. Het fonds richt zich hierbij op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en cultuur. Daarnaast is er subsidie mogelijk voor humanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Na het doorstaan van een quickscan kun je het aanvraagformulier per mail naar de stichting sturen.

Jaarbudget:
€ 200.000
Per uitgifte
Afhankelijk van aanvraag
Indientermijn:
-

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Subsidie voor organisaties en projecten gericht op onderwijs, gezondheid, de samenleving en humanitaire projecten in het buitenland.

Onderwijs
Met name projecten gericht op onderwijsondersteuning van kwetsbare jongeren. 
Hieronder vallen ook projecten gericht op het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs en/of schoolgebouwen en bijvoorbeeld projecten gericht op de begeleiding van kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Gezondheid
Met name projecten gericht op mensen met een langdurige en intensieve zorgbehoefte of met een achterstand tot de samenleving. Ook steunt het fonds projecten die jongeren en ouderen aanmoedigen tot meer sporten en bewegen en projecten gericht op de verbetering van sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Samenleving
Met name projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving en niemand zich buitengesloten voelt in de samenleving. Bijvoorbeeld projecten die zorgen voor meer empathie en een bredere kijk op onze maatschappij, talentontwikkeling van kansarme jongeren en projecten gericht op cultuureducatie. 

Werkgebied

 • Nederland
 • Internationaal, met name ontwikkelingslanden.

Doelgroep

Niet commerciële rechtspersonen, zoals stichtingen en verenigingen.

Voorwaarden

Aanvragen worden beoordeeld op de volgende criteria:

 • Maatschappelijke relevantie: wat is de aanleiding van het initiatief, waarom is het nuttig en wat voegt het toe aan reeds bestaande initiatieven?
 • Behoefte en draagvlak: wie hebben behoefte aan het initiatief en waaruit blijkt dat? Wie doen er mee om het te realiseren en met welke inzet?
 • Concrete resultaten en impact: wie worden er met het initiatief bereikt en welke betekenis heeft dit voor de doelgroep?
 • Kwaliteit en haalbaarheid van de projectopzet: is het plan goed uitgewerkt, is er kritisch gekeken naar wat er nodig is om het doel te bereiken, is er goed naar de kosten gekeken?
 • Mate van vrijwillige inzet: hoeveel vrijwilligers doen er mee aan het initiatief en met welke inzet?
 • Continuïteit: is er goed nagedacht over hoe het initiatief na de aanloopperiode kan worden voortgezet?

Na afronding van het project heb je drie maanden de tijd om de evaluatie in te vullen en per e-mail in te sturen. Na goedkeuring van de evaluatie betaalt de stichting het tweede deel van de donatie uit.

Restricties

Projecten ontvangen geen bijdrage als:

 • Projecten al gestart zijn
 • Bij langdurige en structurele exploitatietekort
 • Financiering van onderzoeksprojecten
 • Particuliere aanvragen, of aanvragen anders dan van stichtingen of verenigingen
 • Projecten onder zorgverzekering of overheidsfinanciering vallen
 • Er in voorgaande drie jaar al een aanvraag heeft plaatsgevonden

Aanvragen

Je moet eerst een "Quickscan" invullen op de website van het fonds (zie links).
Wanneer deze positief is (je aan de voorwaarden voldoet), kun je het aanvraagformulier invullen en vervolgens mailen naar de stichting.

Indientermijn

 • -

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Internationaal ondernemen en ontwikkelingswerk
Kunst, cultuur en media
Onderwijs
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Arabische landen Noord-Amerika Zuid-Amerika Oceanie
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden