Boeken en media

Fondswervingonline helpt je op weg met een aantal interessante boeken over fondsenwerving, sponsoring, donaties, crowdfunding, het opzetten van een stichting, etc.

Wist je trouwens dat je als lid van Fondswervingonline onbeperkt gebruik kunt maken van onze informatieve dossiers?

Handboek Fondsenwerving

 

Handboek Fondsenwerving

Het Handboek Fondsenwerving leert je op een effectieve manier fondsen te werven en is geschreven door een van de nestors op het gebied van fondsenwerving.

Sponsoring: hoe en waarom


>

 

Boek Sponsoring

“Sponsoring: hoe en waarom” is een praktische handleiding bij het werven van sponsors.

De schrijver van het boek was jarenlang sponsoringmanager van de KLM. Op een toegankelijke manier maakt hij je deelgenoot van zijn jarenlange kennis kennis en ervaring op het gebied van sponsoring. Bovendien geeft hij een uniek inzicht in de gedachtegang van een sponsor.

Durf te vragen

 

Durf te vragen

Leer effectief donateurs te werven met Durf te vragen.

Nederlandse versie van Amerikaanse bestseller over het werven van donateurs. Al 10.000 ex. in omloop. 

De schrijver van het boek is Marc A. Pitman, een Amerikaanse expert op het gebied van fondsenwerving die regelmatig geciteerd wordt door Reuters, CBS en de Chronicle of Philanthropy.

Handboek Crowdfunding voor Kunst, Cultuur en Media

 

Handboek Crowdfunding voor Kunst, Cultuur en Media

Het Handboek Crowdfunding geeft alle informatie die nodig is om met succes een crowdfunding project op te zetten. 

Het boek zet op een praktische wijze uiteen wat crowdfunding voor je kan betekenen en hoe je hiermee succesvol aan de slag kunt gaan. Het boek is samengesteld met crowdfunding professionals uit binnen en buitenland. Naast achtergrondinformatie, praktijkcases en interviews bevat het handboek o.a. een handig stappenplan en een uitgebreid overzicht met alle voor Nederlandse projecten beschikbare crowdfundingplatforms.

Ook leren succesvolle crowdfunders je wat je moet doen om een succesvolle crowdfunding campagne op te zetten.

Handboek Stichtingbestuurder

 

Handboek Stichtingbestuurder

 

 

 

 

 

 

 

Als bestuurder van een stichting komt er veel op je af. Beslissingen die je nu neemt hebben gevolgen voor de continuïteit en toekomst van je stichting.

 

 

 

Het Handboek Stichtingbestuurder behandelt de voor jou als stichtingbestuurder relevant onderwerpen op een toegankelijke manier.

 

 

 

Ben je bestuurder van een stichting, of overweeg je dit te worden? Het Handboek Stichtingbestuurder is een naslagwerk dat binnen handbereik zou moeten liggen.