Algemeen

Meerdere subsidieverstrekkers benaderen

Het kan verstandig zijn om voor de financiering van één project meerdere subsidieverstrekkers te benaderen. Toch zijn er een paar punten waar je op moet letten bij het benaderen van meerdere subsidieverstrekkers.

Benaderen van meerdere subsidieverstrekkers

Het benaderen van meerdere fondsen of subsidieverstrekkers komt veel voor. Niet alleen is dit vaak nodig om je project te financieren, het voorkomt ook dat je project voortijdig moet worden stopgezet bij de eerste de beste afwijzing van een subsidieverstrekker.

Het kan dus verstandig zijn om meerdere subsidieverstrekkers te benaderen, maar neem dan wel onderstaande punten in acht.

Communiceer open en transparant

Bij het benaderen van meerdere subsidieverstrekkers is het belangrijk dit richting alle stakeholders te communiceren. 

Bij sommige fondsen en subsidieverstrekkers staat in de voorwaarden dat je dit moet vermelden. Maar ook wanneer het niet in de voorwaarden staat is het belangrijk dit te melden.

Elke fonds heeft zijn eigen criteria en beleidsplannen. En ook al staat het wellicht niet in het beleidsplan, toch kan het wel of niet hebben van de steun van andere subsidieverstrekkers voor desbetreffende fonds reden zijn juist wel of niet subsidie te verstrekken.

Let er dus op dat je bij elke subsidieaanvraag een overzicht geeft van benaderde fondsen en subsidieverstrekkers en de status hiervan.

Geactualiseerde versie van je dekkingplan

Bij veel subsidieaanvragen moet je een begroting en/of dekkingsplan meesturen.

Gaandeweg het benaderen van de subsidieverstrekkers zal dit dekkingsplan waarschijnlijk gaan veranderen, zeker bij langdurige projecten.
Immers: bij de toezegging van een grotere subsidieverstrekker zal je dekkingsplan veranderen.

Mochten er relevante wijzigingen ontstaan in je dekkingsplan, dan is het slim dit te communiceren richting andere subsidieverstrekkers.

 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden