Vijf inspirerende nieuwsartikelen over subsidies en fondsen

Wij vinden het belangrijk dat je financiering kunt vinden voor je dromen, projecten en organisatie. Deze vijf recent geschreven nieuwsartikelen over nieuwe subsidiemogelijkheden helpen je alvast een eindje op weg.

Subsidie voor werkgelegenheid, kansarme jongeren en armoede

Hoe een vermogende klokkenmaker 140 jaar na het overlijden van zijn laatste huishoudster financiële steun geeft aan projecten op het gebied van werkgelegenheid, kansarme jongeren, armoede en hieraan gerelateerde onderwerpen zoals daklozen.

Subsidie voor maatschappelijk werk

Ben je actief op het gebied van maatschappelijk werk dan is deze subsidie interessant voor je. Via dit fonds is er namelijk subsidie beschikbaar voor organisaties en projecten die vallen onder het begrip "maatschappelijk werk", zowel ter voorziening in maatschappelijke behoeften als ter bevordering van wetenschap en geestelijke- en sociale zorg. 

Financiering vastgoed en huisvesting zorg en welzijn

Ben je bezig met een vastgoedproject of de huisvesting op het gebied van zorg en welzijn? Het is nu mogelijk hiervoor gebruik te maken van een revolverend fonds. In totaal is er € 25 miljoen beschikbaar.

Subsidie voor natuur en milieueducatie

Ben je bezig met een project op het gebied van natuureducatie of milieueducatie? Via dit fonds is jaarlijks ca. € 100.000 beschikbaar voor projecten op het gebied van natuur- en milieueducatie. Verenigingen, stichtingen maar ook particulieren in groepsverband kunnen een subsidieaanvraag doen.

Subsidie voor maatschappelijk werk en reclassering

Ook ex-gedetineerden hebben recht op advies, opvang en begeleiding. Interessant is dat er naast de subsidie van de overheid ook private fondsen zijn die subsidie verstrekken aan organisaties en projecten die gericht zijn op mensen die strafrechterlijk vervolgd zijn of worden vervolgd. Interessante subsidie dus voor o.a. maatschappelijk werk, reclassering, etc.

Andere nieuwsartikelen waarop uw de afgelopen maand hebben gezweet

Bij ons geen standaard nieuwsberichtjes die we knippen of plakken. We proberen je te inspireren. De ene keer zal het wat beter lukken dan de andere keer, het blijft een leerproces, maar het idee blijft overeind staan. Je te inspireren om dankzij subsidies en fondsen mooie dingen tot stand te brengen.

De afgelopen periode vonden we deze nieuwsartikelen interessant genoeg om met je te delen.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand