Zorg en welzijn

Alternatieve subsidiemogelijkheden kinderen en jongeren met een handicap

Tot 1 februari 2018 neemt NSGK geen nieuwe aanvragen in behandeling. Het NSGK verstrekt financiële ondersteuning aan projecten die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap. Gelukkig zijn er alternatieven, zodat je in de tussentijd toch subsidie kunt aanvragen voor projecten gericht op kinderen en jongeren met een handicap.

Over het NSGK

Jaarlijks ondersteunen ze bij het NSGK meer dan 200 projecten van organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap. Bijvoorbeeld speeltuinverenigingen, wooninitiatieven, sportclubs of belangenorganisaties. Zij leggen hun plannen aan het fonds voor in de vorm van een aanvraag voor steun.

Het fonds onderwerpt het plan, de begroting en de organisatie aan een kritische beoordeling. Als ze voldoen aan de criteria en kwaliteitseisen, ondersteunen ze het project met een financiële bijdrage. Het fonds doet deze beoordeling altijd zo spoedig mogelijk, zodat aanvragers snel met hun project aan de slag kunnen.

Die snelheid is het afgelopen jaar in het gedrang gekomen door diverse oorzaken. De komende maanden zullen ze lopende aanvragen afhandelen, hun team weer op volle sterkte brengen en de laatste kinderziektes in de automatisering verhelpen.

Vanaf 1 februari staan ze weer klaar voor nieuwe aanvragen.

Alternatieve subsidiemogelijkheden

Moet je echt tot 1 februari wachten voordat je een aanvraag kunt indienen voor een project gericht op kinderen en jongeren met een handicap?

Niet echt, er zijn diverse alternatieven. Onderstaand een lijst met subsidieverstrekkers en fondsen die zich o.a. richten op kinderen en jongeren met een handicap.