Bam! Bijna 2000 subsidies en fondsen geactualiseerd, en nog makkelijker subsidies en fondsen aanvragen!

We hebben er hard aan moeten trekken, en onze oogleden konden we uiteindelijk bijna niet meer open houden, maar het is gelukt! De afgelopen periode hebben we bijna 2000 subsidies en fondsen geactualiseerd, aangepast en tegen onze virtuele meetlat gehouden. Daarnaast hebben we een nieuwe workflow ontwikkeld en is het nog makkelijker geworden om subsidies en fondsen aan te vragen.

Bijna 2000 subsidies en fondsen geactualiseerd

We hebben de afgelopen periode bijna 2000 (!) subsidies en fondsen geactualiseerd.
Bovendien hebben we nog eens kritisch naar de geschreven teksten gekeken, en waar nodig de teksten nog begrijpelijker gemaakt.
Hierdoor is het voor jou nog makkelijker om de regeling aan te vragen.

Een interessant trend die we waarnemen is dat steeds meer (vermogens)fondsen de papieren aanvragen hebben ingewisseld voor digitale aanvraagprocedures. Ook deze gewijzigde aanvraagprocedures zijn weer verwerkt en geactualiseerd binnen Fondswervingonline.

Daarnaast is het ons opgevallen dat een toenemend aantal kleinere zelfstandige fondsen zich verenigd, of een deel van de administratieve werkzaamheden zoals de beoordelingsprocedure uitbesteed aan de backoffice van een groter fonds. Ook deze gegevens zijn geactualiseerd en aangepast.

Nog makkelijker subsidies en fondsen aanvragen

We hebben in de eerste helft van dit jaar al unieke nieuwe mogelijkheden ingebouwd om via Fondswervingonline op een eenvoudige manier een professionele subsidieaanvraag aan te maken, een projectplan en begroting aan te maken en een begeleidende brief voor je aanvraag aan te maken.

Nieuw is dat we bijna 2000 subsidies en fondsen nu nog gedetailleerder gekoppeld hebben. Bij elke aanvraag die je voortaan via Fondswervingonline aanmaakt vertellen we je automatisch na het aanmaken van je aanvraag hoe je de aangemaakte aanvraag moet verzenden: via de post, via de mail of online. 

Het is dus voortaan nog makkelijker om een subsidieaanvraag aan te maken, en nog duidelijker op welke wijze je de regeling moet aanvragen.

Nieuwe workflow

Weinig glamoureus, omdat onze workflow niet zichtbaar voor je is. Toch hebben we onze redactionele workflow verder aangepast, zodat we je in de toekomst nog actuelere en uitgebreidere informatie kunnen geven over subsidies en fondsen. De eerste spectaculaire wijzigingen hiervan zul je begin volgend jaar zien.

Wat we belangrijk vinden 

We vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot actuele gegevens over subsidies en fondsen, zodat organisaties en projecten hiermee zich verder kunnen ontwikkelen en er waardevolle dingen tot stand kunnen komen.

Daarom blijven we bezig om de informatie over subsidies en fondsen steeds toegankelijker te maken. Maar we investeren juist ook in het toevoegen van mogelijkheden en informatie die ervoor zorgen dat onze leden een goede subsidieaanvraag kunnen indienen.

Zo is het sinds begin van dit jaar voor onze leden mogelijk om op een gestructureerde wijze via Fondswervingonline een goede subsidieaanvraag aan te maken, inclusief een projectplan, begroting en dekkingsplan.  Ook hier kun je in de toekomst de nodige nieuwe initiatieven verwachten :-)

Nog geen lid?

Nog geen lid van het snelstgroeiende fondsenwervingsplatform van Nederland?
Je kunt je hier aanmelden als lid :-)
Na aanmelding heb je direct toegang. Bovendien ontvang je een gratis boek over fondsenwerving of sponsoring naar keuze!

Al lid?

Als lid heb je vanaf nu toegang tot de geactualiseerde gegeven van alle opgenomen subsidies en fondsen. 
Bij elke aanvraag die je vanaf nu via Fondswervingonline aanmaakt vertellen we je bovendien na het aanmaken van je aanvraag hoe je de aangemaakte aanvraag moet verzenden: via de post, via de mail of online. 

Overzicht geactualiseerde subsidies en fondsen

Onderstaand de laatst geactualiseerde en toegevoegde subsidies en fondsen. Het volledig geactualiseerde overzicht kun je vinden via het menu /regelingen.

 • Subsidie voor maatschappelijke projecten, kunst en cultuur, zorg en welzijn en ontwikkelingswerk

  Financieel ondersteunen van organisaties en projecten gericht op minder bedeelden in de maatschappij zoals ouderen, zieken, gehandicapten en zorg behoevende jongeren. Daarnaast is er ondersteuning...

 • Subsidie voor sociale innovatie, participatie en sociale cohesie

  Subsidie voor initiatieven op het gebied van sociale innovatie, participatie en sociale cohesie, met gebruikmaking van de sociocratische kringorganisatie methode....

 • Subsidie voor stichtingen en verenigingen op het gebied van kunst en cultuur, gezondheid en zorg, sport en recreatie, natuur en milieu en educatie

  Subsidie voor stichtingen en verenigingen op het gebied van kunst en cultuur, gezondheid en zorg, sport en recreatie, natuur en milieu en educatie. Je kunt de subsidie via een aanvraagformulier...

 • Financiering onderzoek naar de ziekte tsc

  Jaarlijks is er ca. € 60.000 subsidie beschikbaar voor onderzoek naar de ziekte Tubereuze Sclerose Complex (TSC)....

 • Subsidie voor podiumkunsten, toneel en kostuums

  Subsidie voor het ondersteunen van projecten op het gebied van de podiumkunsten, met een voorkeur voor het terrein van toneel en kostuums. ...

 • Toon meer resultaten