Kunst, cultuur en media

Call Democracy Needs Imagination gesloten, maar voldoende andere subsidiemogelijkheden

Aan al het goede komt een einde, dat blijkt maar weer. De actiesubsidie voor creatieve en culturele ideeën, projecten en experimenten die de Europese democratie nieuw leven moeten inblazen, en ingaan tegen de toenemende verdeeldheid en polarisatie, is inmiddels beëindigd. Leuk aan deze call was dat bijna alles mogelijk was: van startfinanciering en cofinanciering tot het invullen van een begrotingstekort. Er waren subsidies beschikbaar voor particulieren en organisaties, waarbij de subsidiebedragen varieerden van 5.000 tot 50.000 euro. Hoewel de call Democracy Needs Imagination inmiddels beëindigd is, zijn er nog steeds meer dan voldoende soortgelijke subsidiemogelijkheden.

Meer dan 1000 aanvragen

Gedurende de openstelling van deze call heeft de subsidieverstrekker meer dan 1000 aanvragen ontvangen, waarbij men echt verbaasd was over de kwaliteit en de betrokkenheid.

Meer soortgelijke subsidiemogelijkheden

Verfrissende creatieve en culturele ideeën, projecten en experimenten kunnen van grote waarde zijn wanneer het gaat om het onder de aandacht brengen van onderwerpen als democratie, verdeeldheid en democratie. Onderwerpen die wellicht actueler zijn dan ooit.

Hoewel de call Democracy Needs Imagination inmiddels beëindigd is, zijn er nog steeds meer dan voldoende soortgelijke subsidiemogelijkheden.

Soortgelijke fondsen en subsidieverstrekkers kun je vooral vinden bij de verstrekkers die zicht richten op het financieel ondersteunen van maatschappelijke activiteiten.

Onderstaand alvast een lijstje met subsidiemogelijkheden vor maatschappelijke activiteiten.

Gerelateerde fondsen en subsidies