Kunst, cultuur en media

Eenmalige subsidie voor non-profitorganisaties die creativiteit gebruiken als middel voor sociale verandering

Wanneer je als culturele organisatie getroffen bent door de COVID-19 crisis en in staat bent om met creativiteit maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen kun je nu tot maximaal € 5.000 subsidie aanvragen. 

Microfinancieringsprogramma voor de kunst- en cultuursector

In deze voor de cultuursector moeilijke tijden wordt het steeds duidelijker dat creativiteit niet alleen een fundamenteel middel voor zelfexpressie en empowerment is, maar ook een belangrijk instrument dat ons allen helpt er doorheen te komen en ons een toekomst voor te stellen.

De COVID-19 pandemie heeft een negatieve invloed gehad op de toch al kwetsbare kunst en cultuur sector.
Om culturele organisaties te helpen de huidige pandemiecrisis te boven te komen en hun organisaties op de toekomst te richten, heeft de het verstrekkende fonds besloten een microfinancieringsprogramma in het leven te roepen voor de kunst- en cultuursector

Het gaat hierbij om een eenmalig financieringsprogramma voor non-profitorganisaties die creativiteit gebruiken als middel voor sociale verandering en die momenteel geconfronteerd worden met de gevolgen van de Covid-19 pandemie.

Wie kan subsidie aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd door non-profit instellingen wereldwijd, die actief zijn op het gebied van kunst -en cultuur.

Belangrijkste selectiecriteria

We geven je hierbij een overzicht van de meest relevante punten waarop het verstrekkende fonds zal letten bij de beoordeling van je subsidieaanvraag.

Relevantie 
Je moet als aanvragende organisatie kunnen aantonen hoe de subsidie je zal helpen de huidige pandemiecrisis te overwinnen en je als organisatie op de toekomst te richten. Geef hierbij precies aan hoe de middelen in het jaar 2021 zullen worden besteed

Kwaliteit, innovativiteit en onconventionaliteit
Hoe staat het met de kwaliteit van je project? Is er sprake van een zekere mate van innovativiteit en onconventionaliteit van creatieve oplossingen om de pandemie te overwinnen?

Sociale transformatie en ecosystemische impact
Heeft je project het vermogen om direct of indirect positieve systeemveranderingen teweeg te brengen bij relevante individuen en de samenleving, op meerdere niveaus?

Invloed en integriteit
Heeft je project het vermogen om groei te stimuleren en percepties te veranderen rond het thema "creativiteit voor sociale verandering" en de culturele en creatieve industrieën?

Favoriete doelgroep en interventiegebieden

Het is goed om te weten dat organisaties die werken met jongvolwassenen (16 - 27 jaar) een zekere voorkeur genieten bij het verstrekkende fonds,

Interventiegebieden: Onderwijs, kunst en cultuur, sociale rechtvaardigheid, inclusie van minderheden.

Voorstellen van politieke partijen of religieuze verenigingen worden niet in behandeling genomen overigens.

Subsidie

De subsidie bedraagt € 5.000, en kan eenmalig worden aangevraagd, gedurende de aanvraagperiode.

Aanvragen

Meer informatie of direct deze subsidie aanvragen.