Nieuw boek van TenPages helpt je met de overname of verkoop van een bedrijf

Bijna alle ondernemers krijgen er eens mee te maken: het overnemen of verkopen van een bedrijf. Maar hoe ga je als ondernemer hier op een praktische manier mee aan de slag? In het deze week bij TenPages verschenen tweedelige omslagboek “Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?” leer je alles wat je wilt weten over het overnemen of verkopen van een bedrijf.

Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?

Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?

“Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?” is een praktisch naslagwerk voor iedereen die te maken krijgt met het overnemen of verkopen van een bedrijf. Het boek is geschreven door de ervaren bedrijfsoverdrachtadviseur Berrie Abelen.

Bedrijf overnemen

In het eerste deel van “Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?” leer je hoe je een geschikt bedrijf kunt vinden om over te nemen en hoe je een bedrijfsoverdracht juridisch vorm moet geven.

De waarde van het bedrijf is een belangrijke factor bij het verkrijgen van financiering. Daarom leer je welke waarderingsmethoden er zijn en waar je op moet letten om de aankoopsom binnen een redelijke termijn terug te verdienen. 

Ook is er, niet onbelangrijk, aandacht voor de financiering van je overname en de mogelijke financieringsalternatieven.

Daarnaast is er aandacht voor het onderhandelen, due diligence onderzoek en het opstellen van een intentieovereenkomst en verkoopovereenkomst.

Verkopen van een bedrijf

In het tweede deel van “Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?”  komen de diverse onderdelen van het verkoopproces aan de orde. Waarom wil je je bedrijf verkopen en welke strategische opties heb je? 


Hierna leer je kopers voor je bedrijf te vinden, het bedrijf verkoopklaar te maken en hoe je waarde voor je bedrijf kunt creëren.

Ook leer je hoe de verkoop vormgegeven kan worden, welke transactievormen er zijn en op welke wijze dit gefinancierd kan worden.

Daarnaast is er in dit deel ook aandacht voor de kunst van het loslaten, het managen van emoties en het succesvol onderhandelen met een koper.

Meer informatie

Bedrijf kopen? Bedrijf verkopen?