Tip! Financiering voor zwarte ondernemers in de technologiesector

Voor zwarte ondernemers in de technologiesector is het veel moeilijker om aan financiering te komen om een bedrijf op te starten of op te schalen. Vaak hebben zwarte ondernemers ook toegang tot een minder uitgebreid netwerk en het kapitaal dat nodig is om hun bedrijf te laten groeien. Om je een onthutsend voorbeeld te geven: in 2020 ging minder dan 0,5% van al het verstrekte risicokapitaal naar zwarte ondernemers. Om aan deze oneerlijkheid een einde te maken heeft één van de grootste technologiebedrijven in de wereld een fonds opgericht voor zwarte ondernemers in de technologiesector in Europa. Via dit fonds kun je als zwarte ondernemer maximaal $ 100.000 aan financiering voor je startup aanvragen. Daarnaast kun je ter waarde van $ 200.000 aan cloud diensten ontvangen, alsmede toegang tot het wereldwijde netwerk van één van de grootste technologebedrijven in de wereld. Wanneer je geïnteresseerd bent moet je wel snel handelen. De aanvraagperiode is namelijk open tot half april. Je kunt je aanvraag overigens online indienen.

In 2020 ging maar 0,5% van al het risicokapitaal naar zwarte ondernemers

Het is voor zwarte ondernemers soms super moeilijk om funding te vinden voor hun project. Maar dat het zó erg was vonden we wel erg ontluisterend. Slechts 0,5% van het risicokapitaal dat wereldwijd verstrekt wordt ging in 2020 naar zwarte ondernemers.

Ook hebben zwarte ondernemers vaak toegang tot een minder uitgebreid netwerk en het kapitaal dat nodig is om hun bedrijf te laten groeien. 

Fonds voor zwarte ondernemers in de technologiesector

Als we willen dat technologie voor iedereen werkt, moet deze technologie door iedereen worden gebouwd, óók door zwarte ondernemers.
Maar zwarte ondernemers hebben vaak toegang tot een minder uitgebreid netwerken en het kapitaal dat nodig is om hun bedrijf te laten groeien. 

Daarom heeft een van de grootste technologiebedrijven in de wereld een fonds opgericht voor zwarte ondernemers in de technologiesector.

Via dit fonds kun je als zwarte ondernemer tot $ 100.0000 aan financiering ontvangen, alsmede een een extra $200.000 in Cloud Credits voor de ontwikkeling van online diensten.

Aandelenvrij

De verstrekte financiering en kredieten zijn overigens vrij van aandelen. Dat betekent dat het fonds geen aandelen neemt in je startup. Met andere woorden, ze zullen een bondgenoot zijn in het ondersteunen van de groei van je startup, maar geen formele partner. Geen bemoeienis van derden dus, wel advies.

Het fonds hoeft bovendien geen financieel rendement te behalen op de financiering.

Uitbreiding van je netwerk

Naast de interessante financieringsmogelijkheid is de uitbreiding van je netwerk binnen de technologiesector wellicht net zo interessant.
Je krijgt namelijk ook toegang tot het netwerk van dit wereldwijd actieve technologiebedrijf!

Aanvragen

Meer informatie of online aanvraag starten