Maatschappij en samenleving

Terecht: subsidie voor zwarte vrouwelijke ondernemers

Zwarte vrouwelijke oprichters zijn de snelst groeiende groep ondernemers in de geschiedenis. Toch hebben zwarte vrouwelijke ondernemers verbijsterend genoeg slechts toegang tot 0,5% van het beschikbare risicokapitaal, worden ze geconfronteerd met grotere barrières om toegang te krijgen tot bedrijfskapitaal en is er in sommige gevallen sprake van systemische discriminatie. Hierdoor wordt het voor sommige zwarte vrouwelijke ondernemers bijna onmogelijk hun bedrijf succesvol te laten groeien. Gelukkig is er een internationaal fonds dat subsidie en levenslange ondersteuning beschikbaar stelt voor zwarte vrouwelijke ondernemers wereldwijd. De subsidie bedraagt tussen de $ 5.000 en $ 10.000. Je kunt de subsidie gedurende het hele jaar door online aanvragen.

Onrechtvaardigheden tegen zwarte vrouwelijke ondernemers

Zwarte vrouwelijke ondernemers zijn de snelst groeiende groep ondernemers in de geschiedenis. Deze oprichters zijn het best toegerust om een aantal van 's werelds grootste onvervulde behoeften op te lossen, en kennen een traditie van herinvestering in hun gemeenschappen en het creëren van intergenerationele rijkdom.

Toch hebben juist zwarte vrouwelijke ondernemers voortdurend te maken met systemische discriminatie en de onwil en het onvermogen van kapitaalverstrekkers om hun investeringen effectief te diversifiëren. Daarnaast drukken in sommige landen de effecten van COVID-19 onevenredig op gekleurde ondernemers.

Kleine stap in de richting van vooruitgang 

Soms begint voortuitgang met kleine maar zelfverzekerde stapjes, en dat is nu ook wellicht het geval. Een internationaal fonds heeft namelijk met een groep internationale sponsors een kleine stap in de richting van vooruitgang gezet door het verstrekken van een aantal subsidies van $ 5.000 en $ 10.000 aan zwarte vrouwelijke ondernemers en zwarte niet-binaire ondernemers.

En wellicht even belangrijk: wanneer je als zwarte vrouwelijke ondernemer de subsidie krijgt toegekend ontvang je ook "levenslange" toegang tot de kennis van het fonds, en kun je bij het fonds terecht met je vragen over bijvoorbeeld het opschalen van je bedrijf. Hierdoor verzeker je je van toegang tot kennis en een netwerk dat anders wellicht minder toegankelijk zou zijn.

Wellicht een klein begin, maar we zijn hoopvol dat dit wereldwijde initiatief zal groeien en zal bijdragen aan een betere toekomst waarin de volgende wereldveranderende onderneming niet ongerealiseerd blijft door systematische discriminatie.

De belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje

Wanneer je als zwarte vrouwelijke ondernemer deze subsidie wilt aanvragen moet je in ieder geval aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Je moet jezelf kunnen identificeren als zwarte vrouw of zwarte niet-binaire ondernemer (inclusief multiraciale zwarte vrouwen en multiraciale zwarte niet-binaire mensen)
  • Je moet een wettelijk geregistreerd bedrijf hebben (dus ingeschreven staan bij de kamer van koophandel, of vergelijkbare instantie in het land van aanvraag)
  • Van plan zijn financiering van investeerders te zoeken om nu of in de toekomst op te schalen
  • Een schaalbare, impactvolle oplossing of idee hebben met de ambitie om het volgende "miljard dollar bedrijf" te worden

Subsidie

De subsidie bedraagt tussen de $ 5.000 en $ 10.000.

Aanvragen

Meer informatie of direct een aanvraag indienen.