Kunst, cultuur en media

Nieuwe subsidie interessant voor ZZP'ers in de culturele sector

Wanneer je als ZZP'er actief bent in de kunst- en cultuursector is het niet altijd even makkelijk om financieel je hoofd boven water te houden. Vandaag is er een nieuwe subsidie opengesteld die je als ZZP'er in de culturele sector zeker eens moet bekijken. Wat ons bijvoorbeeld erg aanspreekt is de brede verscheidenheid aan culturele projecten die mogelijk zijn binnen deze subsidie. Van community-art projecten en muziekproducties tot multidisciplinair projecten, educatieve projecten en festivals. In totaal is er 300.000 euro beschikbaar. Je kunt de subsidie vier keer per jaar aanvragen.

Buurtcultuur maken

De nieuwe subsidie richt zich op het maken van buurtgerichte cultuurprojecten, die bijdragen aan ontmoeting, samenwerken en samenleven in een wijk.
Uitgangspunt is met buurtcultuur werk te maken van nieuwe beelden en plannen voor de leefomgeving.

Opvallend is de brede verscheidenheid aan culturele projecten die mogelijk zijn binnen deze subsidie. Van community-art projecten en muziekproducties tot multidisciplinair projecten, educatieve projecten en festivals.

De subsidie kan worden aangevraagd door o.a. culturele verenigingen, stichtingen, maar ook door ZZP-ers die actief zijn in de culturele sector.

Regio

De projecten moeten worden uitgevoerd in Noord-Brabant, maar je hoeft als organisator of initiatiefnemer niet in deze regio gevestigd te zijn.

Subsidie

Op jaarbasis is er 300.000 subsidie beschikbaar.
De gemiddelde bijdrage per project bedraagt gemiddeld 4500 euro.

Aanvragen

Je kunt de subsidie vier keer per jaar aanvragen.

Klik hier om een subsidieaanvraag voor deze subsidie aan te maken.

Andere actuele subsidies op het gebied van kunst, cultuur en media

Gerelateerde fondsen en subsidies